Pondelok 06.05.2024
Dnes má meniny 
Hermína
°C
30.08.2023 02:25

Mesto pokračuje v rekonštrukcii budov pre kreatívne centrum


Snímka zdroj: (nitraden.sk).


Rekonštrukcia štyroch budov v areáli bývalých kasární na Martinskom vrchu v Nitre výrazne pokročila. Skonštatoval to primátor Marek Hattas, ktorý pripomenul, že objekty sa stanú súčasťou Kreatívneho centra Nitra.


Podľa Hattasa sú už hotové hrubé stavby a pripravuje sa zasklenie átrií. "Dokončujeme práce na strechách. Súbežne sa realizuje inštalácia vzduchotechniky a elektriny, v rámci budov sa montujú priečky a robia sa nové podlahy," uviedol primátor.

Štyri budovy majú po rekonštrukcii slúžiť na rôzne aktivity v rámci kreatívneho priemyslu. Mesto tam plánuje vytvoriť priestor pre remeselné dielne, hudobné skúšobne, viacúčelovú sálu, čitáreň, moderný coworking i mikropark.

Všetky práce vrátane rekonštrukcie bývalého kina Palace v centre mesta sú súčasťou projektu Kreatívne centrum Nitra. Mesto naň získalo ešte vlani 15,5 milióna eur z prostriedkov Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP).

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.09.2017
Nitra pripravuje kreatívne centrum za vyše 20 miliónov eur
Do konca tohto roka chce mať radnica vypracovaný projektový zámer výstavby nového kreatívneho centra, ktoré má vyrásť v bývalých kasárňach pod Zoborom a v niekdajšom kine Lipa. Celové náklady na zriadenie centra dosiahnu sumu viac ako 20 miliónov eur.
viac
23.10.2019
Mesto Nitra pripravuje Kreatívne centrum za 18 miliónov eur
Nitrianski mestskí poslanci v utorok na svojom mimoriadnom rokovaní schválili podanie žiadosti o dotáciu na projekt Kreatívneho centra.
viac
07.12.2022
Nitra pokračuje v rekonštrukcii objektov pre kreatívne centrum
Na Martinskom vrchu v Nitre pokračujú aj cez zimu stavebné práce na rekonštrukcii objektov, ktoré budú slúžiť novému kreatívnemu centru. V roku 2020 získalo mesto na jeho vybudovanie 15,5 milióna eur z prostriedkov Integrovaného regionálneho operačného programu.
viac
18.01.2023
KSK začína s rekonštrukciou kreatívneho centra za takmer 19 miliónov eur
Košický samosprávny kraj (KSK) začína s komplexnou rekonštrukciou objektu, kde bude sídliť krajské kreatívne centrum, za takmer 19 miliónov eur. V pondelok kraj podpísal zmluvu na stavebné práce so žilinskou spoločnosťou Hastra.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %