Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
11.01.2024 11:55

Mesto Prievidza otvára nové mestské jasle


Ilustračná snímka: mesto Prievidza


Mesto Prievidza začína od marca tohto roku poskytovať novú sociálnu službu v podobe mestských jaslí.


Hlavným cieľom projektu, na ktorý mesto v minulosti získalo nenávratné finančné prostriedky, je vytvoriť podmienky na zosúladenie rodinného a pracovného života obyvateľov mesta a lepšie začlenenie žien s deťmi do troch rokov na trh práce.

 Mestské jasle sú umiestnené v samostatnom pavilóne v areáli MŠ na Ul. A. Mišúta. Objekt je koncipovaný ako bezbariérový a pozostáva z dvoch oddelení, z ktorých každé disponuje šatňou, herňou a miestnosťou, ktorá slúži ako spálňa s celkovou kapacitou 20 detí. Samozrejmosťou sú sociálne zariadenia vybavené okrem umývadiel a toaliet aj sprchou a prebaľovacím pultom. Pri vstupe nechýba ani samostatná miestnosť na uloženie kočíkov. Príprava jedál sa bude realizovať v priľahlom hospodárskom pavilóne a následne bude jedlo prepravené do prípravne jedál jednotlivých tried, kde sa jedlo servíruje. Zmien sa dočkalo aj detské ihrisko, ktoré sa rozšírilo o nové herné prvky a novú výsadbu.

„Mám veľkú radosť, že sa nám úspešne podarilo dokončiť tak významný sociálny projekt, ktorý umožní komplexne doriešiť starostlivosť o deti v predškolskom veku, a to o to viac, že budeme najlacnejšími detskými jasľami na území mesta,“ vyjadrila sa primátorka mesta Katarína Macháčková.

Mestské jasle sú určené pre všetky deti vo veku od jedného do troch rokov a otvoria svoje brány prvým deťom v marci tohto roku. Poplatok za celodennú starostlivosť je určený na 375 eur za mesiac. Záujemci o umiestnenie detí nájdu prihlášku spolu s pokynmi a bližšími informáciami na stránke mesta Prievidza v časti „školstvo a sociálne oddelenie“.

Autor: (Zdroj: Infolist mesta Prievidza)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.10.2019
Prievidzské sídlisko Zapotôčky sa má rozrásť o stovky parkovacích miest
Prievidzské sídlisko Zapotôčky sa rozrastie o viac ako štyri stovky parkovacích miest. Výstavbou státí pre osobné automobily v štvrti Nové Mesto chce miestna samospráva riešiť problematickú situáciu s parkovaním v tejto časti mesta.
viac
17.06.2020
Výstavba nových mestských jaslí má stáť vyše 730 000 eur
Nové detské jasle vo vlastníctve mesta by mali na najväčšom breznianskom sídlisku Mazorníkovo, kde podľa aktuálnych údajov žije približne tretina všetkých detí do troch rokov, začať stavať už v najbližších mesiacoch.
viac
26.10.2022
Projekt mestských jaslí v Prievidzi sa predražil, mesto robilo novú súťaž
Zariadenie starostlivosti o deti do troch rokov v Prievidzi dokončia v marci budúceho roka, o polroka neskôr ako pôvodne mesto plánovalo. Posunutie termínu vyplynulo z nárastu cien stavebných materiálov, pre ktorý musela samospráva robiť novú súťaž.
viac
13.11.2023
Mesto Prievidza prijalo nové zásady hospodárenia s majetkom
Samospráva Prievidze upravila podmienky pri predaji a nájme svojho majetku. Nové zásady hospodárenia s majetkom okrem iného počítajú so sprísnením podmienok pri uplatňovaní tzv. osobitného zreteľa, ich prílohou je i cenová mapa.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %