Nedeľa 19.05.2024
Dnes má meniny 
Gertrúda
°C
23.02.2024 03:10

Mesto pripravuje komplexnú rekonštrukciu viacerých fontán aj s ich okolím


Ilustračná snímka, zdroj: mesto Nitra


Nitrianska radnica pripravuje v roku 2024 komplexnú rekonštrukciu viacerých mestských fontán. Náklady na revitalizáciu presiahnu podľa mestského úradu jeden milión eur. Väčšinu z nich by mali pokryť zdroje z Európskej únie.


Ako uviedol vedúci odboru životného prostredia Štefan Lančarič, mesto v tomto roku prestupuje "zo zelenej farby na modrú" a popri zeleni chce venovať zvýšenú pozornosť vode. "Súčasťou týchto snáh je aj rekonštrukcia fontán, o ktorých vieme, že nie sú v lichotivom stave, a preto chceme pristúpiť k ich obnove. Momentálne máme pripravené tri projekty, štvrtý sa stále zhotovuje u projektanta," skonštatoval Lančarič.         

Podľa jeho slov sa má revitalizovať fontána pred budovou súdu, fontána na nároží ulíc Štefánikova a Damborského a fontána pred Parkom kultúry a oddychu. "Nejdeme rekonštruovať iba telo fontán a ich technológiu. Pripravujeme projekty, ktoré budú riešiť mikropriestor a lokálny park v ich okolí. Projekty riešia aj výmenu dlažieb, nový mobiliár, výsadbu trvalkových záhonov, stromov. Vzniknú tak veľmi kvalitné pobytové priestory v dôstojnom prostredí vo verejnom priestranstve. Verím, že sa postupne posunieme ďalej a pristúpime k rekonštrukcii ďalších fontán," dodal Lančarič.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.09.2019
Mesto zrekonštruovalo mestský kúpeľ za vyše 160-tis. eur
Nitrianska radnica plánuje otvoriť zrekonštruovaný mestský kúpeľ 8. októbra. Firma, ktorá kúpeľ opravuje, má podľa zmluvy ukončiť rekonštrukciu do konca septembra, následne bude potrebné vykonať technologické operácie pred samotným otvorením.
viac
03.04.2020
V Nitre sa v apríli rozbiehajú investície za vyše štyri milióny eur
Nitrianska radnica v týchto dňoch realizuje viaceré investičné akcie v celkovej hodnote viac ako 4,4 milióna eur.
viac
12.06.2021
Mesto Nitra pripravuje obnovu ihriska pri CVČ Domino
Ihrisko pri Centre voľného času (CVČ) Domino v Nitre prejde obnovou. Na jej prvú etapu pôjde z mestského rozpočtu 20.000 eur.
viac
02.06.2022
Nitra získala dotácie na rekonštrukciu svojich športovísk
Mesto Nitra zrekonštruuje viaceré športoviská. Zásluhou dotácie z Fondu na podporu športu investuje viac ako 900 000 eur do opravy futbalového štadióna i tenisovej haly.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %