Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
25.03.2022 09:30

Mesto pripravuje revitalizáciu vnútrobloku na ulici M. Benku


Mestská radnica v Topoľčanoch.


Mesto Topoľčany pripravuje revitalizáciu vnútrobloku na ulici M. Benku.


Mestskí poslanci schválili predloženie žiadosti o nenávratný finančný príspevok na realizáciu projektu v rámci výzvy Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP) a zabezpečenie finančných prostriedkov na spolufinancovanie realizovaného projektu vo výške 36 415 eur, čo predstavuje päť percent z celkových oprávnených výdavkov. Poslanci zároveň schválili zabezpečenie financovania prípadných neoprávnených výdavkov z rozpočtu mesta.

Projekt revitalizácie vnútrobloku na ulici M. Benku v Topoľčanoch predložilo mesto už v predchádzajúcej výzve IROP, z dôvodu nízkej alokácie finančných prostriedkov v rámci výzvy bol projekt zaradený do zásobníka. Po aktualizácií rozpočtu sa mesto Topoľčany rozhodlo projekt opätovne podať v rámci novej výzvy.

Cieľom projektu je revitalizácia vnútrobloku, ktorého súčasťou bude rekonštrukcia existujúcich komunikácií a zhodnotenie existujúcich spevnených plôch, doplnenie nových komunikácií s prírodným charakterom. Súčasťou bude vytvorenie oddychovej zóny s posedením a výsadbou zaujímavých kompozícií záhonov a zelene. Projekt počíta aj s novým mobiliárom, výstavbou nového detského ihriska a doplnením dynamických športových prvkov. Súčasťou bude aj rekonštrukcia osvetlenia.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.01.2018
Sídlisko Západ v Starej Ľubovni čaká revitalizácia vnútroblokových priestorov
Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR, ako Riadiaci orgán pre Integrovaný regionálny operačný program, v pondelok 22. januára 2018 doručilo Mestu Stará Ľubovňa Rozhodnutie o schválení žiadosti o nenávratný finančný príspevok vo výške 640 609,27 eur.
viac
18.03.2021
Mesto chce časť dopravy nahradiť zdieľanými elektrobicyklami
Mesto Topoľčany pripravuje projekt zdieľaných bicyklov. Mestskí poslanci na svojom zasadnutí v stredu schválili predloženie žiadosti o nenávratný finančný príspevok z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP).
viac
16.07.2021
Fiľakovo plánuje komplexne obnoviť vnútroblok v centre mesta
Obnova okolia mestských sídlisk, ktoré boli vybudované za bývalého režimu a už nespĺňajú požiadavky dnešného života, je aktuálnou témou v mnohých samosprávach.
viac
26.07.2021
Mesto Hanušovce nad Topľou chce zlepšiť kvalitu života na sídlisku
Podanie žiadosti o nenávratný finančný príspevok na zlepšenie environmentálnych aspektov v mestách a mestských oblastiach z Integrovaného regionálneho operačného programu na projekt Revitalizácia vnútrobloku sídliska na ulici Štúrova a Budovateľská schválili mestskí poslanci na júlovom zasadnutí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %