Utorok 14.05.2024
Dnes má meniny 
Bonifác
°C
12.09.2023 02:05

Mesto Revúca chce s pomocou dotácie riešiť havarijný stav nájomnej bytovky


Ilustračná snímka


Mesto Revúca chce s pomocou dotácie vyriešiť havarijný stav bytovky s nájomnými bytmi na Strmej ulici. Spolufinancovanie projektu, ktorého súčasťou má byť rekonštrukcia strechy objektu, schválili poslanci mesta na štvrtkovom (7. 9.) zasadnutí mestského zastupiteľstva.


Riešenie havarijného stavu bytovky s nájomnými bytmi na Strmej ulici chce samospráva financovať z dotácie v rámci výzvy úradu vlády, ktorá je určená na podporu sociálnych a kultúrnych potrieb a riešenie mimoriadne nepriaznivých situácií rómskej komunity. Dotáciu je možné použiť aj na opravu a rekonštrukciu obecných bytov, žiadosť o poskytnutie finančných prostriedkov podalo mesto začiatkom augusta.

Samospráva chce v rámci pripravovaného projektu v bytovke na Strmej ulici vymeniť strechu a tiež okná a dvere v spoločných priestoroch. "V danej lokalite je strecha stavebného objektu v nevyhovujúcom havarijnom technickom stave, pri prívalových dažďoch preteká a zároveň sú poškodené okná a vchodové dvere v spoločných priestoroch bytového domu," priblížila na zasadnutí MsZ Bibiana Jankóšiková z oddelenia regionálneho rozvoja Mestského úradu Revúca s tým, v dome s 32 bytovými jednotkami žije viac ako 160 ľudí.         

Celkové náklady na realizáciu projektu samospráva vyčíslila na 15.700 eur. Spolufinancovanie prác vo výške 785 eur plánuje hradiť z rozpočtu mesta, časť financií by však mohla ísť aj z fondu opráv, do ktorého sa skladajú obyvatelia bytovky.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.01.2019
Pre okres Levoča rozdelila viac ako 1,2 milióna eur
Vláda Petra Pellegriniho počas svojho štvrtkového rokovania v Levoči rozdelila pre mestá a obce okresu 1.215.000 eur.
viac
24.04.2021
Revúca oživí súťaž v písaní sci-fi a fantasy poviedok
Mesto Revúca v spolupráci s Mestským kultúrnym strediskom obnovia súťaž v písaní sci-fi a fantasy poviedok.
viac
10.08.2021
Ďalší zdroj informácií pre obyvateľov miest
Za dôležitú súčasť prípravy na tretiu vlnu epidémie COVID-19 považuje Únia miest Slovenska dostatok prístupných informácii pre obyvateľov o tom, aký je stav zaočkovanosti v ich meste, obci, okrese.
viac
14.04.2022
Práce na výstavbe kompostárne pokračujú
V meste Kežmarok pokračuje výstavba kompostárne, hotová by mala byť začiatkom leta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %