Nedeľa 19.05.2024
Dnes má meniny 
Gertrúda
°C
26.02.2024 01:05

Mesto sa púšťa do opráv predstaničných priestorov


Snímka zdroj: mesto Prešov


V Prešove sa v pondelok 26. februára 2024 odštartuje očakávaná rekonštrukcia predstaničných priestorov. Mesto tak vyrieši problémy s presakovaním vody do podchodu, ktorý je dôležitým prepojením pre cestujúcu verejnosť. Opravy budú sprevádzať aj obmedzenia v doprave.


V pondelok 26. februára 2024 začne mesto Prešov s opravami predstaničných priestorov pri hlavnej stanici. Radnica chce takto vyriešiť havarijný stav a problém so zatekaním do podchodu, ktorý spája železničnú a autobusovú stanicu. Riešenie pozostáva z komplexnej hydroizolácie podchodu z vonkajšej strany ako aj nový sadrokartónový podhľad a maľba stropu v celom podchode.

Mesto sa so zhotoviteľom snažilo nájsť riešenie, ktoré by prinieslo iba čiastočné dopravné obmedzenia. Preto bude celý projekt rozdelený na dve etapy, pričom v jednotlivých etapách bude z pôvodných dvoch pruhov v každom smere, prejazdný iba jeden. Stavebné práce v prvej etape budú realizované v uzatvorených ľavých jazdných pruhoch v oboch smeroch jazdy (vnútorné jazdné pruhy) a cestná premávka bude v oboch smeroch presmerovaná do voľného pravého jazdného pruhu (vonkajšie jazdné pruhy). Všetky opravy by mali byť zrealizované do konca augusta roku 2024.

Mesto Prešov prosí vodičov o trpezlivosť, zvýšenú opatrnosť, rešpektovanie dočasného dopravného značenia a o umožnenie výjazdu vozidiel verejnej dopravy zo zastávky MHD Železničná stanica v oboch smeroch.

Zhotoviteľom diela je na základe verejného obstarávania spoločnosť INTERBAU, s.r.o. Celkové náklady sú na základe zmluvy o dielo vo výške 724 787,95 EUR.

Autor: (ts-mesto Prešov)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.05.2019
Požičať si bicykel bude možné aj za dobrý skutok
V Prešove v sobotu odštartoval unikátny projekt zdieľaných bicyklov, ide o pilotný projekt neziskovej organizácie Greencubator. Podľa Soni Hatokovej, ktorá je súčasťou iniciatívy, je na tomto projekte jedinečné to, že za vypožičanie bicykla sa bude dať zaplatiť aj netradične, dobrým skutkom.
viac
22.07.2019
Mesto vyhlásilo súťaž o najkrajší balkón a predzáhradku
Mesto Prešov vyhlásilo tretí ročník súťaže Najkrajší balkón a predzáhradka 2019. Jej cieľom je podporiť obyvateľov podieľajúcich sa na estetizácii predzáhradiek a balkónov. TASR o tom informovala tlačová referentka Mestského úradu v Prešove Lenka Šitárová.
viac
29.11.2019
Rekonštrukcia MŠ na Važeckej ulici si vyžiadala viac ako milión eur
Materská škola (MŠ) na Važeckej ulici je ďalšou z prešovských škôlok, v ktorej sa po rekonštrukcii vytvorili lepšie podmienky nielen na výučbu, ale aj na hranie a zábavu detí i predškolákov.
viac
09.09.2023
Mesto Bratislava plánuje čerpať nový úver vo výške osem miliónov eur
Mesto Bratislava plánuje čerpať nový investičný úver vo výške osem miliónov eur. Zabezpečiť ním chce financovanie projektov z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP). V zozname uvádza cesty II. triedy - Púchovská, Trnavská a Račianska.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %