Pondelok 06.05.2024
Dnes má meniny 
Hermína
°C
11.10.2021 10:55

Mesto Sereď ponúka na prenájom kaštieľ i športovú halu


Kaštieľ Sereď. Snímka zdroj: culturalheritage.sk


Dve časti seredského kaštieľa a tiež mestskú športovú halu dáva do prenájmu mesto Sereď. Od záujemcov očakáva riadnu starostlivosť o zverený majetok a jeho zveľadenie.


V prvom prípade je uzávierka verejnej obchodnej súťaže do 1. decembra, v druhom podľa referentky komunikácie mestského úradu v Seredi Zuzany Slahučkovej sa môžu záujemcovia hlásiť s ponukami do 20. októbra.       

„Mestská športová hala je od začiatku októbra nevyužitá po výpovedi nájomcu,“ uviedla vedúca právneho a majetkového referátu mesta Daniela Vargová. Radnica chce halu prenajať počnúc 1. novembrom na dobu piatich rokov, ako kritérium pre určenie víťaza je v 20 percentách výška ponúknutého nájomného, v 70 percentách účel nájmu a v 10 percentách benefity pre mesto a ním zriadené organizácie.  Kritériá i vyhlásenie obchodno-verejných súťaží odsúhlasili poslanci Serede na svojej septembrovej schôdzi.       

„Mesto sa tiež pokúša nájsť dlhodobých nájomcov do národnej kultúrnej pamiatky - dvoch častí kaštieľa, jednu s rozlohou 1064 metrov štvorcových (m2) a druhú s rozlohou 645 m2,“ uviedla Vargová. Iná časť kaštieľa - časť západného krídla a celý suterén sú od 1. januára 2021 do 31. decembra 2070 prenajaté inému podnikateľskému subjektu. Súťažiaci musia predložiť účel využitia v súlade s platným územným plánom mesta, objem plánovaných investícií a zdroje financovania, projektovú dokumentáciu najneskôr do jedného roka od účinnosti zmluvy. Počíta sa s nájmom v rozpätí 20 až 50 rokov podľa záujmu nájomcu.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.07.2017
Sninskí poslanci podporili zámer výstavby mestskej plavárne
Poslanci podporili zámer výstavby plavárne v meste. Hotová by mohla byť do konca roka 2020. Výstavbu krytého viacúčelového bazéna, ktorého súčasťou by bol aj zimný štadión a multifunkčné ihrisko, chceli v meste začať realizovať už pred niekoľkými rokmi.
viac
21.10.2019
Sereďská samospráva chce dať kaštieľ do prenájmu
Osem mesiacov majú eventuálni záujemcovia na to, aby zvážili vstúpenie do verejnej súťaže o prenájom kaštieľa v Seredi.
viac
13.07.2021
Topoľčany zrekonštruovali najväčšie kryté športovisko
Hádzanárska hala na Bernolákovej ulici v Topoľčanoch volala po rekonštrukcii už dlho. V januári 2020 sa začali rekonštrukčné práce a v júni tohto roka si už v nových priestoroch zahrali detskí hádzanári mesta Topoľčany.
viac
25.05.2022
Poltár získal z Fondu na podporu športu 304 543 eur na modernizáciu telocvične
Mesto Poltár získalo z Fondu na podporu športu finančné prostriedky na modernizáciu mestskej telocvične na Sklárskej ulici. Schválená dotácia predstavuje sumu 304 543 eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %