Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
27.02.2023 04:15

Mesto za posledné roky odstránilo takmer 400 rôznych reklamných stavieb


Ilustračná snímka: (tasr).


Nitrianska radnica nechala v priebehu minulého roka odstrániť z ulíc mesta 93 nepovolených reklamných stavieb. Ako informoval mestský úrad, bolo medzi nimi 75 bilbordov, tri bigbordy a 15 PVC plachiet.


Naposledy magistrát odstraňoval reklamné pútače na Chrenovskej ulici a pri rieke Nitra. "Šesť bilbordov sme koncom minulého roka odstránili na pozemkoch Mestského kynologického klubu Nitra. Ostal tu už len jeden bigbord, ktorý má povolenie do roku 2025. Následne bude odstránený aj ten," uviedla radnica.

Z Chrenovskej ulice zmizlo koncom minulého roku 12 bilbordov, zostal tu posledný bigbord, ktorý chce mesto odstrániť tento rok. "V oboch prípadoch sa reklamné pútače nachádzali v oblasti ochranného pásma alebo ekostabilizujúcej zelene. To znamená, že podľa územného plánu je absolútne neprípustné ich umiestnenie v týchto lokalitách," upozornil mestský úrad.

Podľa primátora Mareka Hattasa bude radnica pokračovať v boji s nepovolenými reklamnými stavbami aj tento rok. "Som rád, že už to nie je taký boj ako v začiatkoch. V súčasnosti už s nami väčšina prevádzkovateľov reklám začala spolupracovať. Za posledných päť rokov sa nám v meste podarilo odstrániť takmer 400 rôznych reklamných stavieb. V centrálnej mestskej zóne sa momentálne nenachádza už ani jedna nepovolená reklamná stavba a rovnako nie je žiadna na mestskom pozemku," doplnil primátor.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.03.2017
Mesto začína odstraňovať nelegálne bilbordy z bratislavských parkov
Viac ako 30 reklamných plôch zmizne z parkov a verejných priestranstiev Bratislavy. Hlavné mesto v spolupráci s Asociáciou vonkajšej reklamy (AVR) vytypovali desiatky reklamných zariadení v Ružinove, v Novom meste, Karlovej Vsi a v Starom Meste, ktoré postupne odstránia.
viac
25.01.2021
Reklamné stavby by sa po novom mohli povoľovať len na dobu určitú
Reklamné stavby by sa mohli povoľovať len na dobu určitú, najviac na tri roky. Obce by mohli po novom iniciovať odstránenie nelegálnych reklamných stavieb, ktoré nie sú na jej pozemkoch, ale sú v území obce.
viac
03.02.2021
Reklamné stavby by po novom mohli byť povolené len na dobu určitú
Reklamné stavby by sa mohli povoľovať len na dobu určitú, najviac na tri roky. Obce by mohli po novom iniciovať odstránenie nelegálnych reklamných stavieb, ktoré nie sú na ich pozemkoch, ale sú na území obce.
viac
10.08.2022
Mesto odstránilo 43 bilbordov, plánuje odstrániť ešte ďalších 40
Mesto Nitra pokračuje v odstraňovaní nepovolených reklamných stavieb na svojom území. V tomto roku sa podarilo odstrániť celkovo 43 nepovolených reklamných stavieb, najmä bilbordov, ale aj bigbordov a PVC plachiet, informoval hovorca mesta Tomáš Holúbek.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %