Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
10.08.2023 02:25

Mesto začalo distribuovať balíčky na zber kuchynského odpadu


Snímka zdroj: (zahori.sk).


Mesto Senica začalo distribuovať štartovacie balíčky na zber kuchynského odpadu. Informovala o tom hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová.


Ako spresnila, balíčky už dostalo alebo v najbližších dňoch dostane viac ako 4800 domácností v bytových domoch. "V týchto dňoch sa začala aj distribúcia do domácností žijúcich v rodinných domoch, a to prostredníctvom pracovníkov spoločnosti Technické služby Senica. Tí sa obyvateľov budú snažiť zachytiť doma v dvoch kolách roznášania," uviedla Moravcová.

Domácnostiam v rodinných domoch budú distribuované taktiež perforované košíky na zber kuchynských odpadov spolu s dvoma rolkami kompostovateľných vreciek a návodom. "Navyše, dostanú aj ďalšiu menšiu 23-litrovú zbernú nádobu hnedej farby. Tá bude slúžiť na to, aby ju občania mohli v čase zberu vyložiť pred dom. Táto nádoba je vhodnejšia na manipuláciu pracovníkmi technických služieb," informovala hovorkyňa mesta.

"Ak niekto z občanov nebude zastihnutý doma počas roznášania balíčkov, bude si ho môcť od 21. augusta vyzdvihnúť na troch distribučných miestach. A to na vrátnici mestského úradu, v kancelárii Infosen alebo v areáli Technických služieb Senica," doplnila hovorkyňa mesta.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.04.2019
Už budúci týždeň vyjdú do ulíc stovky detí
Kampaň za krajšie mesto a čistejšiu prírodu SPOLU VYZBIERAME/ UROBÍME VIAC 2019 pri príležitosti Dňa Zeme začne v pondelok 8. apríla. Potrvá až do piatku.
viac
07.05.2020
Dobrovoľníci vyzbierali na turistických chodníkoch 14 vriec odpadu
Na turistických chodníkoch v Terchovej vyzbierali dobrovoľníci uplynulý víkend 14 vriec odpadu. Iniciátor brigády a dobrovoľný horský záchranár Jozef Mičo v tejto súvislosti apeluje na ľudí, aby za sebou nezanechávali odpad. Len z Veľkého Rozsutca podľa neho zniesli tri plné vrecia.
viac
11.05.2021
Senica plánuje začať zhodnocovať kuchynský bioodpad od 15. júna
Mesto Senica počíta so spustením zberu a zhodnocovania kuchynského bioodpadu od 15. júna. Informovala o tom hovorkyňa mesta Senica Tatiana Moravcová.
viac
20.12.2021
V Senici sa už nebude použitý olej vylievať, ale zlievať
V týchto dňoch pribudli po meste Senica na stojiskách odpadov nové zberné nádoby, ktoré budú slúžiť na separovanie použitého kuchynského oleja. Špeciálne upravené sivé nádoby sa budú nachádzať celkovo na 60-tich miestach, aby boli v čo najväčšej miere dostupné obyvateľom mesta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %