Utorok 14.05.2024
Dnes má meniny 
Bonifác
°C
22.06.2023 01:30

Mesto začalo s revitalizáciou troch vnútroblokových priestorov


Komárno.


Mesto Komárno začalo realizovať projekt Zlepšenie environmentálnych aspektov sídliskových vnútroblokových priestorov v Komárne. Jeho hlavným cieľom je regenerácia vnútroblokov sídliska VII v Komárne, informovala radnica.


Nenávratný finančný príspevok zo strany Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR na projekt predstavuje sumu 436 521 eur, čo je 95 percent oprávnených výdavkov. V rámci projektu sa uskutoční revitalizácia detských ihrísk, športovísk a spevnených plôch, rozšírenie prvkov mestského mobiliára a revitalizácia prvkov zelenej infraštruktúry. Tieto práce sa uskutočnia mimo vegetačného obdobia, upozornila samospráva.

Projekt rieši revitalizáciu troch vnútroblokových priestorov. Na Ul. Seressa sa obnoví basketbalové ihrisko, detské ihrisko a osadia sa exteriérové fitness prvky. Naprieč priestorom vznikne nový chodník, ktorý zabezpečí bezbariérový pohyb pre obyvateľov. Na Svätojánskej ulici obnovia multifunkčné ihrisko, kontajnerové stojiská a spevnené plochy. Na Meštianskej vznikne nové detské ihrisko. Stavebné investície doplní osadenie mobiliára a obnova či výsadba zelene. Spevnené plochy budú obnovené, aby mohli spĺňať vodozádržnú funkciu v intraviláne mesta.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.08.2022
Mesto zrevitalizuje vnútrobloky, vybuduje oddychové zóny
Mesto Zlaté Moravce vybuduje nové oddychové zóny a detské ihriská na území mesta.
viac
24.02.2023
Mesto vyhlásilo výzvu na čerpanie dotácie na ochranu ŽP
Mesto Komárno vyhlásilo výzvu na čerpanie finančnej dotácie na účely ochrany životného prostredia (ŽP), tvorby a ochrany zdravia obyvateľstva a zachovania prírodných hodnôt na území mesta Komárno.
viac
03.10.2023
Mesto získalo dotáciu na vybudovanie cykloprístreškov v areáli škôl
Mesto Komárno získalo dotáciu na podporu rozvoja cyklistickej dopravy a cykloturistiky z Ministerstva dopravy SR. Dotáciu vo výške 29.612 eur plánuje mesto využiť na vybudovanie šiestich väčších a troch menších cykloprístreškov.
viac
24.10.2023
Mesto ukončilo revitalizáciu parku pri soche Sándora Petőfiho
Mesto Komárno ukončilo obnovu parku pri soche básnika Sándora Petőfiho. V nedeľu (22. 10.) bol revitalizovaný priestor slávnostne odovzdaný do užívania.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %