Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
06.07.2023 07:00

Mesto zo svojho rozpočtu podporí desať projektov


Ilustračná snímka.


Mesto Bánovce nad Bebravou podporí tento rok zo svojho rozpočtu desať občianskych zámerov. Informovala o tom radnica v tlačovej správe.


Finančný príspevok z rozpočtu mesta dostanú projekty práce s emóciami u klientov domova sociálnych služieb Archa, detského ihriska v areáli materskej školy Hollého, nového využitia starého pieskoviska na Strážovskej ulici, basketbalového športového dňa pre deti, ako i jazdeckej školy pre deti a mládež so zdravotným znevýhodnením. Radnica podporí i hokejové sústredenie, oplotenie ihriska na Trenčianskej ceste, kultúrne podujatie pri príležitosti výročia tanečnej skupiny Gypsy Čokoládky, osadenie dopravnej značky pre obojsmernú jazdu cyklistov v jednosmerkách, výtvarnú súťaž a detský karneval.

Mesto na tento rok vyčlenilo v rámci participatívneho rozpočtu na realizáciu projektov 5000 eur. "Projekty mohli predkladať fyzické osoby s trvalým pobytom v meste staršie ako 18 rokov, podnikatelia a právnické osoby so sídlom na území mesta alebo podnikatelia a právnické osoby, ktoré vykonávajú činnosť na území mesta," pripomenula samospráva. Zámery hodnotili predsedovia komisií pri mestskom zastupiteľstve, ako i obyvatelia prostredníctvom hlasovania.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.06.2020
Bánovská samospráva zrušila realizáciu participatívneho rozpočtu
Samospráva Bánoviec nad Bebravou tento rok nepodporí financiami z rozpočtu mesta vybrané občianske projekty.
viac
08.06.2021
TSK podporí v rámci participatívneho komunitného rozpočtu 53 projektov
O hlasy verejnosti bojovalo počas dvoch týždňov 80 projektov, podmienkou na úspešnú realizáciu bol zisk minimálne 150 hlasov. Do hlasovania prišlo rekordných viac ako 19 tisíc hlasov.
viac
17.12.2022
Bánovce nad Bebravou použijú rezervný fond na investície i bežný chod mesta
Mesto Bánovce nad Bebravou plánuje v budúcom roku realizovať menej investícií ako v predchádzajúcom období. Počíta totiž s nižšími príjmami a vyššími výdavkami, na realizáciu investícií i bežný chod mesta musí použiť i rezervný fond.
viac
12.05.2023
O financie z rozpočtu mesta sa uchádza 11 projektov
Obyvatelia Bánoviec nad Bebravou budú môcť rozhodnúť o občianskych zámeroch, ktoré mesto podporí zo svojho rozpočtu. O financie sa tento rok uchádza 11 projektov obyvateľov či organizácií. Informovala o tom radnica v tlačovej správe.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %