Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
01.03.2024 05:05

Michalovce chcú ďalší priemyselný park, pritiahnuť má firmy na obnovu Ukrajiny


Ilustračná snímka. Zdroj: FB Miroslav Dufinec primátor mesta Michalovce


Mesto Michalovce má záujem vytvoriť nový priemyselný park. V poradí tretí park na území mesta by mal byť pripravený pre investorov, ktorí by mohli v meste sídliť v súvislosti s obnovou Ukrajiny. Po stredajšom (28. 2.) výjazdovom rokovaní vlády v Michalovciach to pre TASR povedal primátor Miroslav Du


"Očakávame, že prostredníctvom štátu budeme môcť vystavať nový priemyselný park. Máme v podstate dva plné, ale nie sú to veľké parky, a máme od štátu prisľúbené priestory na to, aby sme mohli začať realizovať ďalší," povedal Dufinec.

Michalovce môžu byť podľa neho v budúcnosti atraktívnejším regiónom. "Staneme sa možno regiónom, ktorý je geograficky zaujímavejší než doteraz. Investori pochopia, že ak sa chcú podieľať na obnove Ukrajiny, toto je miesto, kde sa majú etablovať."         

Hlavnou prekážkou rozvoja mesta je podľa primátora nedostatočná infraštruktúra. Zároveň poukázal na odchod mladých rodín za prácou, ktorý je celoslovenským problémom, no v Michalovciach je obzvlášť citeľný. Viac pracovných možností by situáciu v regióne mohlo stabilizovať.         

Podľa štatistík Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny má michalovský okres nezamestnanosť na úrovni 5,95 percenta.

 

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.11.2017
Nové žilinské trolejbusy boli slávnostne spustené do prevádzky
Mesto Žilina v spolupráci s Dopravným podnikom mesta Žiliny s. r. o. dbá o kvalitu cestovania mestskou hromadnou dopravou (MHD) a neustále sa snaží zvyšovať jej úroveň. Aj z tohto dôvodu sa začalo v roku 2012 s obnovou vozidlového parku MHD a pokračuje sa s ňou dodnes.
viac
28.12.2019
K existujúcemu priemyselnému parku v Nesvadoch pribudne nová priemyselná zóna
V obci Nesvady v okrese Komárno vzniká nová priemyselná zóna. Určená bude pre menších domácich podnikateľov, ktorí už rozbehli výstavbu svojich prevádzok. Priemyselná zóna vzniká v blízkosti priemyselného parku, v ktorom pôsobí päť firiem.
viac
07.02.2022
Obnova historického parku Kerta napreduje
Obnova historického parku Kerta v Michalovciach napreduje. Referentka odboru komunikácie, marketingu a kultúry na tamojšom mestskom úrade Marcela Andréová priblížila, že mesto začalo práce na obnove v lete minulého roka.
viac
04.10.2023
Priemyselný park vo Valalikoch pokračuje v ďalšom rozvoji
V strategickom priemyselnom parku Valaliky pri Košiciach v najbližších rokoch nájde prácu takmer 7 200 zamestnancov. Spolu so subdodávateľskými spoločnosťami sa tento počet môže zvýšiť na takmer 16 000. Postupný nábeh výroby automobilového závodu je naplánovaný do roka 2026.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %