Utorok 07.05.2024
Dnes má meniny 
Monika
°C
03.03.2021 09:20

Ministerstvo kultúry spustilo PomahameKulture.sk


Ministerstvo kultúry SR.


Ministerstvo kultúry SR spustilo finančnú pomoc pre neziskové organizácie v kultúrno-kreatívnom priemysle.


Od 1. marca 2021 je možné žiadať o dotáciu až do výšky 50 tisíc eur. Finančná pomoc sa týka všetkých občianskych združení, neziskových organizácií alebo nadácií, ktoré dlhodobo pôsobia v kultúre (napr. divadelné súbory, prevádzkovatelia kultúrnych priestorov, organizátori festivalov a pod.). Výhodou je, že výšku dotácie je možné si vypočítať osobne na tzv. „dotačnej kalkulačke“, a to vždy na základe špecifických finančných parametrov. Pričom maximálna výška požadovanej dotácie pre jedného žiadateľa je 50 000 eur.

Celý postup podávania žiadosti, prehľad subjektov, ktoré môžu žiadať, často kladené otázky a mnoho iných informácií nájdete na webovom sídle ministerstva kultúry.

Ministerstvo vytvorilo webovú stránku pomahamekulture.sk, kde sú na jednom mieste zhromaždené všetky informácie o aktuálnych výzvach, dotáciách, štipendiách či rôznych projektoch. Na novej webovej stránke ministerstva kultúry sú uvedené aj konkrétne informácie o jednotlivých výzvach, ktorými štát počas pandémie už ľuďom z kultúrneho a kreatívneho priemyslu pomohol.

V prípade otázok sa môžete obrátiť na e-mail dotacie@culture.gov.sk alebo na tel. číslo +421 2 20482 111.

Autor: (culture.gov.sk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.10.2020
Dotácia MK by mohla ísť aj na odstránenie následkov mimoriadnych udalostí
Ministerstvo kultúry (MK) SR by mohlo poskytnúť dotáciu zo štátneho rozpočtu aj na odstraňovanie následkov či znižovanie negatívnych vplyvov mimoriadnych situácií na oblasť kultúry, ako aj na podporu a rozvoj mediálnej výchovy vrátane boja proti dezinformáciám.
viac
14.12.2020
Na Slovensku vznikne sieť kreatívnych centier
Na Slovensku vznikne sieť centier, ktoré budú rozvíjať podmienky na rozvoj kultúrneho a kreatívneho priemyslu.
viac
24.02.2021
Covid dotácie pre neziskové organizácie pôsobiace v kultúre
Ministerstvo kultúry na špeciálne zriadenej podstránke zverejnilo pre oprávnených žiadateľov aj dotačnú kalkulačku na základe toho zistia, v akej výške majú nárok na dotáciu.
viac
26.04.2021
Dotáciu pre neziskovky v kultúre postihnuté pandémiou dajú vyše 300 subjektom
Dotácie Ministerstva kultúry (MK) SR pre neziskové organizácie z oblasti kultúry a kreatívneho priemyslu, ktoré zaznamenali straty v dôsledku pandémie ochorenia COVID-19, pomôžu vyše 300 subjektom v celkovej výške viac ako 5,7 milióna eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.10 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.74 %