Utorok 14.05.2024
Dnes má meniny 
Bonifác
°C
13.09.2023 01:05

MV SR vyhlásilo verejné obstarávanie na nákup stacionárnych radarov a kamier


Ilustračná snímka, zdroj: zilinak.sk


Ministerstvo vnútra SR spolu s Prezídiom Policajného zboru SR v snahe zvyšovať bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky vyhlásilo verené obstarávanie na nákup moderných technických prostriedkov, 279 stacionárnych radarov a analytických kamier na automatizované odhaľovanie dopravných priestupkov.


Predpokladaná hodnota celej zákazky je 72 707 922,92 eur bez DPH. Podmienky verejného obstarávania boli stanovené aj na základe prípravných trhových konzultácií s viac ako 20 potenciálnymi dodávateľmi zo Slovenska, Česka, Španielska či Poľska.

Predmetom verejného obstarávania je realizácia projektu "Automatizovaný systém odhaľovania porušení pravidiel cestnej premávky". 

Verejné obstarávanie zahŕňa nákup, montáž a sprevádzkovanie 279 stacionárnych radarov a analytických kamier na automatizované odhaľovanie prekročenia maximálnej povolenej rýchlosti, prejazdu na červenú a nerešpektovanie značky STOP v predpokladanej hodnote 12 467 178,39 eur bez DPH. Táto súčasť zákazky je financovaná z Plánu obnovy a odolnosti SR.

Do predmetu obstarávania sú zahrnuté aj iné nevyhnutné služby, predovšetkým servis k vytvoreným, upraveným informačným systémom a technickým zariadeniam, opcia na možný nákup ďalších meračov rýchlosti respektíve iných analytických kamier, poplatky za prenosy údajov.

Predmet zákazky zahŕňa overovanie, kalibráciu, prevádzku a servis týchto zariadení počas ôsmych rokov prevádzky v predpokladanej hodnote 6 949 352,05 eur bez DPH. Dobudovanie softvérovej infraštruktúry pre spracovanie údajov zo stacionárnych radarov a kamier s cieľom automatizovať proces zisťovania priestupkov a penalizovania porušovateľov pravidiel cestnej premávky v predpokladanej hodnote 1 837 602,42 eur bez DPH. Dobudovanie SW infraštruktúry je financované z Plánu obnovy a odolnosti SR. Počíta sa tiež so zabezpečením prevádzky, podpory a rozvoja uvedenej softvérovej infraštruktúry počas ôsmych rokov v predpokladanej hodnote 3 337 660,81 eur bez DPH.

S cieľom budúceho rozširovania tejto infraštruktúry je predmetom zákazky aj opcia, teda možnosť nákupu ďalších 650 stacionárnych radarov a analytických kamier, vrátane ich následného overovania, prevádzky a servisu počas ôsmych rokov v celkovej predpokladanej hodnote 43 188 986,91 eur bez DPH.Verejné obstarávanie zahŕňa aj doplnkové tovary a služby ako realizácia dopravného značenia, či zabezpečenie konektivity zariadení. 

 

Autor: (Zdroj: MV SR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.04.2016
Slovensko optikou Európskej komisie
Európska komisia koncom februára schválila správu o Slovensku, ktorá analyzuje aktuálnu situáciu a predstavuje výzvy aj trendy, v ktorých by sme mali pokračovať. Mnohé z nich sa v rôznej miere dotýkajú aj miestnej územnej samosprávy. Preto si zaslúžia zvýšenú pozornosť aj zo strany miest a obcí.
viac
03.03.2020
Úrady budú povinné obstarávať nazeleno automobily aj kancelárske potreby
Envirorezort predstavil produktové skupiny, u ktorých sa bude uplatňovať zelené verejné obstarávanie. Týka sa to cestnej dopravy, kopírovacieho a grafického papiera, počítačov a monitorov.
viac
19.11.2020
DPB vyhlásil tender na nákup 30 nových električiek
V Bratislave pribudne 30 nových jednosmerných, nízkopodlažných a klimatizovaných električiek.
viac
15.07.2021
Zelené verejné obstarávanie na Slovensku sa polepšilo
Ministerstvo životného prostredia včera informovalo vládu o úrovni implementácie Národného akčného plánu pre zelené verejné obstarávanie za rok 2020, ktorého cieľom bolo dosiahnuť aby orgány štátnej správy zabezpečovali zeleným verejným obstarávaním 50 % zákaziek.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %