Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
20.04.2018 11:57

MŽP finančne podporí vodozádržné opatrenia, vyhlasuje výzvu


Ilustračná snímka - zmos.sk


Ministerstvo životného prostredia (MŽP) SR plánuje dať milióny eur na vodozádržné opatrenia v intraviláne obcí.


 V tejto súvislosti preto vyhlasuje výzvu s alokáciou 17 miliónov eur, do ktorej sa môže zapojiť široké spektrum záujemcov vrátane subjektov tretieho sektora, akými sú združenia fyzických alebo právnických osôb, občianske združenia či neziskové organizácie poskytujúce všeobecne prospešné služby. O príspevok sa môžu uchádzať aj obce, vyššie územné celky a združenia obcí.      

"Výzva bude zameraná na tvorbu opatrení na zachytávanie zrážkovej vody v intraviláne obcí za účelom zmiernenia negatívnych dôsledkov zmeny klímy. Podporovaná bude napríklad výmena nepriepustných povrchov, realizácia zelených striech alebo budovanie podzemných alebo povrchových nádrží na zadržiavanie zrážkovej vody, pričom navrhované vodozádržné opatrenia musia byť v súlade so Stratégiou adaptácie Slovenskej republiky na nepriaznivé dôsledky zmeny klímy," povedal minister životného prostredia László Sólymos (Most-Híd).       

Žiadosti bude možné predkladať priebežne až do vyčerpania finančných prostriedkov. Maximálna výška celkových oprávnených výdavkov na opatrenie je 200.000 eur, pričom žiadateľ môže v rámci jedného projektu robiť aj viacero opatrení.       

Maximálna výška celkových oprávnených výdavkov na projekt je stanovená na 600.000 eur. "S cieľom minimalizovať administratívnu záťaž žiadateľov sa v maximálnej možnej miere využíva elektronická výmena informácií priamo s príslušnými verejnými inštitúciami, ktoré nimi disponujú," povedal Sólymos.       

Úplné znenie výzvy na predkladanie žiadostí o poskytnutie nenávratného finančného príspevku bude dostupné na webovom sídle Operačného programu Kvalita životného prostredia www.op-kzp.sk      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.05.2017
Výzva na predkladanie žiadostí o grant Fondu pre azyl, migráciu a integráciu
Ministerstvo vnútra SR ako zodpovedný orgán fondov pre oblasť vnútorných záležitostí vyhlásilo dňa 4. apríla 2017 otvorenú výzvu na predkladanie žiadostí o grant Fondu pre azyl, migráciu a integráciu.
viac
25.08.2017
Úrad vlády vyčlenil na podporu regiónov viac ako milión eur
Úrad vlády Slovenskej republiky informuje širokú verejnosť, že na webovom sídle www.nro.vlada.gov.sk vyhlásil a zverejnil Výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácie v oblasti podpory regionálneho rozvoja.
viac
12.12.2017
MŽP vyhlásilo výzvu zameranú na triedený zber
Ministerstvo životného prostredia SR (MŽP SR) vyhlásilo výzvu pre najmenej rozvinuté okresy so zameraním na triedený zber. K dispozícii je pre nich 25 miliónov eur.
viac
21.12.2019
Dotačná schéma na podporu občianskych projektov otvorená. Prihláste sa
Takmer 1,2 miliónov eur poputuje na podporu projektov z Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy (BRDS), ktorú má pod palcom bratislavská župa. Hlásiť sa môžu občianske združenia a zväzy. Financie sú určené na podporu projektov z oblasti kultúry, životného prostredia, mládeže, športu či turizmu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %