Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
20.10.2021 04:45

Na terénnu opatrovateľskú službu získalo mesto Lučenec vyše 480-tis. eur


Ilustračná snímka, zdroj: puchov.in


Mesto Lučenec opäť získalo nenávratný finančný príspevok na projekt poskytovania terénnej opatrovateľskej služby pre seniorov. Ako TASR informoval hovorca mesta Andrej Barančok, o odkázaných seniorov sa tak samospráva bude môcť naďalej starať priamo v ich domácom prostredí.


„Cieľom projektu je poskytovanie terénnej opatrovateľskej služby v domácom prostredí, aby sa zabezpečilo zotrvanie občanov v prirodzenom domácom prostredí s cieľom zlepšenia kvality života občanov odkázaných na pomoc inej osoby,“ priblížila primátorka mesta Alexandra Pivková.       

Starostlivosť o seniorov budú zabezpečovať opatrovateľky z radov zamestnancov mesta, určená bude pre odkázaných občanov, ktorí majú uzatvorenú zmluvu s mestom o poskytovaní opatrovateľskej služby. Mesto na tento účel získalo viac ako 480.000 eur.       

Projekt by mal odštartovať v decembri tohto roku, trvať by mal 24 mesiacov. „V súčasnosti mesto Lučenec čaká na podpis zmluvy o poskytnutí nenávratného finančného príspevku,“ vysvetlila primátorka. Na poskytovanie terénnej opatrovateľskej služby získala samospráva finančné prostriedky z Operačného programu Ľudské zdroje už druhýkrát, pôvodný projekt bol ukončený v máji tohto roku.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.03.2019
Podpora opatrovateľskej služby v meste Trebišov – úspešný projekt
Mestu Trebišov sa podarilo získať nenávratný finančný príspevok z Európskeho sociálneho fondu vo výške 340 860 eur na projekt Podpora opatrovateľskej služby v meste Trebišov.
viac
18.05.2019
Mesto získalo dotáciu na rozšírenie opatrovateľskej služby
Mesto Komárno rozšíri služby opatrovateľskej starostlivosti. Umožní mu to dotácia v hodnote takmer pol milióna eur. Tento nenávratný finančný príspevok získala radnica v rámci Operačného programu Ľudské zdroje.
viac
21.08.2019
Národný projekt Podpora rozvoja a dostupnosti terénnej opatrovateľskej služby
Implementačná agentúra Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR zverejnila Oznámenie o možnosti predkladania žiadostí o zapojenie sa do národného projektu Podpora rozvoja a dostupnosti terénnej opatrovateľskej služby.
viac
04.11.2021
Mesto Prievidza získalo podporu na zabezpečenie opatrovateľskej služby
Mesto Prievidza získalo ďalšiu podporu na zabezpečenie opatrovateľskej služby. Z nenávratného finančného príspevku (NFP) vo výške takmer 490 000 eur zabezpečí pomoc nasledujúce mesiace 50 klientom. Informoval o tom hovorca mesta Michal Ďureje.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %