Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
27.12.2022 01:30

Návrhy na ocenenia mesta možno poslať do konca januára


Snímka zdroj: (dunajskostredsky.sk).


Do konca januára budú môcť obyvatelia Dunajskej Stredy písomne podávať návrhy na udelenie mestských ocenení. Zástupcovia samosprávy ich následne odovzdajú na slávnostnom zasadnutí v apríli pri príležitosti dňa sv. Juraja. Informuje o tom radnica na svojom webe.


Mestské zastupiteľstvo udelí Čestné občianstvo mesta Dunajská Streda, Cenu mesta Pro Urbe, Cenu mesta Pro Urbe Juvenis, Cenu primátora mesta a Pamätný list primátora. Čestné občianstvo mesta  možno udeliť významným osobnostiam žijúcim mimo mesta, ktorí sa významným spôsobom zaslúžili o rozvoj, zveľadenie a ochranu jeho záujmov. Cena Pro Urbe sa udeľuje jednotlivcom alebo kolektívom za zásluhy o rozvoj, za vynikajúce tvorivé výkony a významné výsledky. Cena Pro Urbe Juvenis sa udeľuje v rovnakej oblasti vždy jednej osobe do 26 rokov veku. Návrhy na udelenie podávajú primátor, poslanci a právnické či fyzické osoby prostredníctvom poslancov mestského zastupiteľstva. Cena primátora mesta je ocenením jednotlivcov alebo kolektívov za vynikajúce výsledky, za účasť pri záchrane ľudského života a podobne.

Za rok 2022 sa stali držiteľmi Ceny mesta Pro Urbe katolícky kňaz Ján Karaffa in memoriam za zachovávanie maďarských národných tradícií a uznanie jeho práce. Rovnako in memoriam bol ocenený Štefan Takács za mimoriadne zásluhy v oblasti športu, príkladné pedagogické pôsobenie a výchovu niekoľkých generácií mladých športovcov. Zastupiteľstvo mesta udelilo cenu Pro Urbe v oblasti kultúra aj Karolovi Hégerovi za mimoriadne zásluhy a celoživotný prínos v oblasti kultúry, osvety a pozdvihnutia národného povedomia pri príležitosti životného jubilea 90 rokov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.11.2016
Cenu Slovenskej republiky za krajinu udelili mestu Hriňová
Ministerstvo životného prostredia SR (MŽP SR) udelilo 9. novembra 2016, v priestoroch historickej Radnice mesta Banská Bystrica, Cenu Slovenskej republiky za krajinu 2016 mestu Hriňová za projekt „Hriňovské lazy – krajina hodnôt“.
viac
04.01.2021
Verejnosť môže podávať návrhy na Cenu mesta aj primátora
Verejnosť opäť môže podávať návrhy na laureátov Ceny mesta Košice a Ceny primátora mesta. Informuje o tom magistrát na svojej webovej stránke. Tieto verejné ocenenia udeľujú každoročne v rámci Dňa mesta Košice.
viac
22.02.2021
Návrhy na cenu mesta môžu občania doručovať do 1. marca
Mesto Rimavská Sobota aj v roku 2021 udelí vybraným osobám a organizáciám cenu mesta. Informuje o tom na svojej internetovej stránke s tým, že návrhy na ocenenie je možné podávať do 1. marca na adresu mestského úradu.
viac
23.04.2024
V tomto týždni bude Dunajská Streda žiť Dňami sv. Juraja
Dunajská Streda sa pripravuje na tradičné Dni sv. Juraja venované oslave založenia mesta, jeho patróna a dunajskostredských významných osobností. Začnú sa v stredu 24. apríla, ich hlavná časť sa bude konať v závere týždňa. Informuje o tom radnica.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %