Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
13.12.2023 02:00

Nitra: Maltézski rytieri získali predajom punču 10.720 eur pre hospic


Maltézsky rád Slovensko


Kúpou Maltézskeho punču podporili návštevníci vianočného mestečka v Nitre Hospic u Bernadetky. Originálny punč podľa tradičnej námorníckej receptúry, ako ho varili Maltézski rytieri na lodiach v stredomorí v 16. storočí, ponúkali dobrovoľníci v stánku na Svätoplukovom námestí, informoval Tibor Ujlac


Počas štyroch dní sa v stánku vystriedalo 21 dobrovoľníkov.  Štrnásty ročník Maltézskeho punču v Nitre podporili nielen domáci, ale aj návštevníci z Maďarska, Poľska, Bosny a Hercegoviny či Českej republiky. Predajom punču získalo centrum Maltézskej pomoci Slovensko celkovo 10.720 eur.         

"Financie budú v plnej výške bez odrátania akýchkoľvek nákladov do posledného centa odovzdané na podporu Hospicu u Bernadetky v Nitre a charitatívne aktivity v prospech chudobných, chorých a trpiacich," potvrdil Ujlacký.         

S tohtoročným výsledkom zbierky za Maltézsky punč sa celková suma odovzdaná na podporu Hospicu u Bernadetky a charitatívnych aktivít zvýšila na viac ako 62.000 eur za 14 rokov.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.10.2016
Biskupstvo chce otvoriť objekt služieb pre turistov tesne pred Vianocami
Nový objekt služieb pre turistov na Nitrianskom hrade by mal byť otvorený tesne pred tohtoročnými Vianocami. Podľa hovorcu Biskupstva Nitra Miroslava Lyka je objekt skolaudovaný, stále však chýba časť gastro technológie. Práve to je dôvodom, prečo sa otvorenie objektu služieb posunulo o pol roka.
viac
30.12.2017
Dobrá vec sa podarila
Tradičné charitatívne podujatie – Primátorský punč aj tento rok sprevádzala dobrá nálada, ľudová hudba, tanec i spev. Napriek mrazivému počasiu sa Banskobystričanom a návštevníkom mesta podarilo v utorok, 19. decembra vyzbierať sumu 2 524, 24 eur.
viac
15.04.2021
Predajom prebytočného majetku získala Handlová viac ako 60 000 eur
Mesto Handlová získalo predajom svojho prebytočného majetku do rozpočtu viac ako 60 000 eur. Financie dostane za dom v Novej Lehote a bývalé zdravotné stredisko. O kúpu bývalej kolkárne a domu na Dolnom konci nikto neprejavil záujem. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.
viac
22.12.2021
Ochrana a obnova lesa musia mať prednosť pred finančným ziskom z predaja dreva
Hospodárenie v lesoch na Slovensku sa riadi nejednotnými pravidlami, investície do obnovy a výsadby lesa sú nedostatočné. Trvalo udržateľné hospodárenie s drevom s dôrazom na spoločenskú a ekologickú hodnotu lesa by malo mať podľa predsedu NKÚ SR Karola Mitríka prednosť pred ziskom z predaja dreva.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %