Pondelok 06.05.2024
Dnes má meniny 
Hermína
°C
02.04.2022 03:55

Nové Mesto pripravuje ukrajinsko-slovenský komunitný dom


Ilustračná snímka: Teraz.sk


Komunitné centrum na Ovručskej ulici v bratislavskom Novom Meste by sa malo dočasne zmeniť na ukrajinsko-slovenský komunitný dom.


Mestská časť chce takto vytvoriť priestor pre ľudí z Ukrajiny, kde okrem informácií a služieb nájdu aj miesto na stretávanie sa či výmenu skúseností. Na sociálnej sieti o tom informuje starosta Nového Mesta Rudolf Kusý.       

"Život v komunite je vždy ľahší. Vytvárame priestor, kde nájdu všetky dôležité služby, potrebnú radu, informáciu, miesto, kde sa budú stretávať, vymieňať si skúsenosti, tráviť čas v komunite, venovať sa spoločným aktivitám. A to nielen medzi sebou, ale aj miestnou novomestskou komunitou," približuje Kusý.         

Pripomenul, že mestská časť pokračuje v pomáhaní utečencom z Ukrajiny, či už s ubytovaním, prácou, potravinami alebo inými potrebnými vecami. Do novomestských základných škôl prijala samospráva takmer 100 ukrajinských žiakov, pre menšie deti by mali slúžiť práve priestory pripravovaného komunitného centra. Aj preto, že mestská časť nemá kapacity prijať ďalšie deti do svojich materských škôl.       

"Symbolicky som odovzdal kľúč od centra pani Pavlyne, Ukrajinke, ktorú sme zamestnali, aby koordinovala činnosť komunitného domu," poznamenal Kusý. Pomáhať budú tiež dobrovoľníci, v prípade potreby aj mestská časť.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.08.2019
Novým stromom v Novom Meste majú uľahčiť život aj pôdne koše
Bratislavské Nové Mesto prichádza s novým spôsobom starostlivosti o stromy. Uľahčiť im chce život v mestskom prostredí, kde bývajú ich korene často obklopené asfaltom, betónom či spevnenými plochami.
viac
01.03.2021
Nové Mesto by mohlo po prázdninách otvoriť škôlky a prvý stupeň škôl
Bratislavské Nové Mesto by mohlo po prázdninách otvoriť všetky svoje materské školy a tiež prvý stupeň základných škôl. Starosta Rudolf Kusý ubezpečuje, že mestská časť urobí všetko pre to, aby boli školy a škôlky bezpečným miestom.
viac
02.05.2023
Úprava parku na Račianskom mýte si vyžiada výrub i novú výsadbu
Plánovaná úprava parku na Račianskom mýte v bratislavskom Novom Meste si vyžiada aj výrub zanedbaných a inváznych drevín. Ten by sa mal začať v utorok (2. 5.).
viac
19.02.2024
Nové Mesto chce opravovať cesty a chodníky, vyčlenilo 230-tis. eur
Bratislavské Nové Mesto plánuje investovať do ciest a chodníkov vo svojej správe. Na opravy výtlkov má vo svojom rozpočte vyčlenených 230-tis. eur. Celkovo má mestská časť nahlásených viac ako 100 problematických miest. Do avizovaných prác sú zahrnuté aj stavebné práce v štvrti Pokrok.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.07 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.77 %