Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
15.03.2024 11:05

Nové mládežnícke parlamenty budú v Hlohovci a Galante


Ilustračná snímka unsplash.com


Mestá Hlohovec a Galanta zverejnili výzvy pre mladých ľudí na účasť v miestnych mládežníckych parlamentoch. Majú byť zrkadlom predstáv nastupujúcej generácie o fungovaní vecí v miestach, kde žijú. Do oboch novovznikajúcich je ešte možnosť prihlásiť sa, informujú o tom obe samosprávy.


V Hlohovci bude mládežnícky parlament poradným orgánom komisie kultúry a vzdelávania mestského zastupiteľstva. Mladí Hlohovčania vo veku od 15 do 30 rokov sa môžu prihlásiť do konca apríla, prípadne sa predtým stretnúť s primátorom Ivanom Baranovičom osobne na troch avizovaných mítingoch na stredných školách. Prvý sa koná v stredu na Spojenej škole na Nerudovej ulici, o týždeň, 20. marca na Strednej odbornej škole technickej a 4. apríla na Gymnáziu Ivana Kupca. Okrem stredoškolákov a vysokoškolákov sa do mládežníckeho parlamentu môžu hlásiť aj žiaci končiacich ročníkov základných škôl. Cieľom je spojiť mladých ambicióznych ľudí, ktorým záleží na živote v meste.        

 V Galante majú mladí možnosť prihlásiť sa nateraz do 15. marca. V meste chcú dať možno angažovať sa vo veciach verejných vekovej kategórii od 14 do 26 rokov, parlament má pomôcť pestovať u mladých ľudí spoluzodpovednosť za rozvoj mesta, iniciovať a organizovať športové, kultúrne, vzdelávacie, humanitné, voľnočasové, a ekologické aktivity. Podľa predstáv samosprávy bude mládežnícky parlament spolupracovať najmä s primátorom, s odbornými komisiami pri mestskom zastupiteľstve, tiež s koordinátorom práce s mládežou a mimovládnymi organizáciami.         V rámci Trnavského kraja funguje mládežnícky parlament v Senici a nedávno ho založili aj v krajskej Trnave.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.11.2020
V Petržalke sa pomaly kreuje nový mládežnícky parlament
V bratislavskej Petržalke sa už kreuje nový mládežnícky parlament. Jeho členovia boli vybratí spomedzi 40 uchádzačov, momentálne pokračujú prípravy na prvé spoločné on-line stretnutia.
viac
11.04.2022
Na území kraja by mohol v budúcnosti pôsobiť Mládežnícky parlament BSK
Na území Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) by mohol v budúcnosti pôsobiť Mládežnícky parlament BSK.
viac
12.01.2023
Petržalský mládežnícky parlament hľadá svojich nových členov
Petržalský mládežnícky parlament (PMP), ktorý je iniciatívnym a poradným orgánom starostu i miestneho zastupiteľstva, hľadá nových členov.
viac
28.09.2023
V meste bude pôsobiť mládežnícky parlament
V Nitre bude pôsobiť mládežnícky parlament. Po žiackom školskom parlamente to bude druhá organizácia, ktorá bude partnerom samosprávy a bude zastupovať záujmy detí a mládeže v Nitre.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %