Streda 08.05.2024
Dnes má meniny 
Ingrida
°C
28.09.2023 07:55

V meste bude pôsobiť mládežnícky parlament


Ilustračná snímka (TASR)


V Nitre bude pôsobiť mládežnícky parlament. Po žiackom školskom parlamente to bude druhá organizácia, ktorá bude partnerom samosprávy a bude zastupovať záujmy detí a mládeže v Nitre.


Ako uviedol viceprimátor Miloslav Špoták, kým žiacky parlament zastupuje žiakov základných škôl, úlohou Nitrianskeho mládežníckeho parlamentu je zastupovať stredoškolákov, teda mladých ľudí vo veku od 15 rokov. "Štatút pripravil jeho koordinátor spolu s prípravným výborom, s 11 mladými ľuďmi na základe inšpirácie z iných miest a v súlade so zákonom. Popisuje fungovanie Nitrianskeho mládežníckeho parlamentu, jeho orgány, členstvo, hlasovanie a ďalšie fungovanie. Spoločne majú informovať mládež o tom, čo sa deje v mestskej samospráve a zároveň byť prostredníkom medzi mestom a mladými ľuďmi," vysvetlil Špoták.         

Cieľom Nitrianskeho mládežníckeho parlamentu má byť zvyšovanie povedomia mládeže v rôznych témach, podporovanie osobného rozvoja mladých a predovšetkým zastupovanie ich záujmov v meste. Okrem toho bude organizovať aj svoje vlastné podujatia. "Bude zastrešovať staršiu mládež, ideálne všetky stredné školy, ktorých máme na území mesta približne 18. V rámci spolupráce mladých tam môže byť zástupca žiackeho školského parlamentu, ale aj zástupcovia dvoch akademických senátov vysokých škôl," doplnil Špoták.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.05.2016
Stavby ohrozené zosuvom bane chce mesto ochrániť pomocou gabionov
Unikátny dolomitový lom ohrozuje domy a ďalšie stavby na Fabrickej ulici v Nitre.
viac
27.05.2019
Nevyužité hlasovacie lístky potešia v Nitre škôlkarov a školákov
Tony nevyužitých hlasovacích lístkov v Nitre potešia deti z materských a základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Nitra. Časť lístkov skončí v kultúrnych centrách.
viac
19.07.2022
Nitra počas prázdnin opraví základné a materské školy za takmer 2 mil. eur
Mesto Nitra v tomto roku investuje do opráv školských budov a areálov škôl, ktoré sú v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta, celkovo 1,786 milióna eur.
viac
10.05.2023
Mesto začalo s revitalizáciou hradného kopca
Mesto Nitra začalo koncom minulého mesiaca s revitalizáciou hradného kopca. Vysúťažená firma v prvej fáze prác vyčistila zelený porast a odstránila invázne, suché a polámané dreviny.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %