Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
21.03.2020 10:40

Obec Veľké Leváre získala dotáciu na zateplenie časti budovy základnej školy


Snímka zdroj: (levare.sk).


Veľké Leváre budú môcť realizovať zateplenie aspoň časti budovy svojej základnej školy. Samospráva získala na tieto účely dotáciu vo výške 100 000 eur z Environmentálneho fondu. Obec o tom informuje na svojom webe.


„Po viacnásobnom snažení sa nám podarilo získať dotáciu, ktorej výška, samozrejme, na zateplenie celej budovy nestačí. Budeme sa preto snažiť o ďalšie finančné zdroje a jedného dňa bude zateplený celý objekt,” uviedla samospráva, ktorá dodáva, že ide o vôbec prvú dotáciu pre obec určenú na zvyšovanie energetickej efektívnosti budovy.

Investícia je súčasťou plánov na zmodernizovanie levárskej základnej a materskej školy (MŠ). Obec v tejto súvislosti pripomína modernizáciu škôlky, výstavbu detského ihriska pre MŠ, výsadbu zelene, ale aj projekt modernizácie učební. Vo väčšine prípadov pôjde o investíciu z externých zdrojov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.08.2016
Obec Skačany chce zatepliť budovu telocvične za viac ako 100 000 eur
Rekonštrukciu telocvične pri miestnej základnej škole s materskou školou v podobe zateplenia jej budovy i výmeny okien plánuje samospráva Skačian v okrese Partizánske. Projekt vyčíslila na viac ako 100 000 eur, o prostriedky na jeho financovanie sa uchádza z mimorozpočtových zdrojov.
viac
15.08.2016
Poprad preinvestuje v lete na opravy školských budov okolo 800 000 eur
Leto v školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Poprad je v znamení rozsiahlych opráv, modernizácií i bežnej údržby. Celkovo mesto počas leta preinvestuje na tieto projekty okolo 800 000 eur. Najviac peňazí pôjde do materských škôl.
viac
09.03.2020
Z nevyužívanej budovy bývalej školy spravia zariadenie pre seniorov
V obci Píla v okrese Žarnovica sa rozhodli nájsť nové využitie pre nevyužívanú budovu bývalej základnej školy. Vďaka dotácii z objektu spravia zariadenie sociálnych služieb pre seniorov.
viac
08.10.2021
Výzva pre školy na podporu rozvoja cyklistickej dopravy a cykloturistiky
Ministerstvo dopravy a výstavby SR vyhlásilo výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácie na výstavbu, zmenu stavby, stavebné úpravy alebo rekonštrukciu cyklistickej infraštruktúry - zariadení (cykloprístrešky, cyklostojany) v areáloch základných a stredných škôl, resp. ich blízkom okolí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %