Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
15.03.2023 04:15

Obyvatelia budú môcť opäť rozhodnúť o použití financií z rozpočtu


Ilustračná snímka.


Obyvatelia Partizánskeho budú môcť opäť rozhodnúť o občianskych zámeroch, ktoré miestna samospráva podporí zo svojho rozpočtu. Na tento účel vyčlenila radnica 20 000 eur. Informoval o tom primátor Jozef Božik.


Každý občan alebo organizácia môže do 31. marca podať v zmysle stanovených pravidiel návrh komunitného projektu z rôznych oblastí, ako doprava a komunikácie, životné prostredie, kultúra, šport, sociálna pomoc či sociálne služby. Maximálna požadovaná suma na financovanie jedného projektu je 2000 eur.

Verejné prerokovanie projektov za účasti zodpovedných odborných garantov mestského úradu, ako i priestor na dopracovanie zámerov bude v apríli, o podpore vybraných zámerov by mala verejnosť hlasovať v máji.

Rozhodnúť o zlepšení komunitného života v Partizánskom prostredníctvom projektov mohla verejnosť po prvý raz v roku 2016. Minulý rok podporila radnica financiami z rozpočtu mesta desať projektov, napr. čitáreň pri cirkevnej škole, skvalitnenie tréningového procesu mladých zápasníkov, organizáciu večerného behu mestom.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.03.2023
Vajnorčania môžu opäť rozhodnúť o využití participatívneho rozpočtu
Obyvatelia bratislavských Vajnôr majú aj tento rok možnosť podieľať sa na využití sumy 12 000 eur z participatívneho rozpočtu. Svoje návrhy môžu posielať do 15. apríla.
viac
03.05.2023
O financie z rozpočtu mesta sa uchádza 18 komunitných projektov
Verejnosť bude môcť opäť rozhodnúť o občianskych zámeroch, ktoré mesto Partizánske podporí financiami zo svojho rozpočtu.
viac
02.06.2023
Podporu z rozpočtu mesta dostane desať komunitných projektov
Baťoviansky rínok, večerný beh Partizánskym či oddychové zóny podporí samospráva Partizánskeho financiami zo svojho rozpočtu. Dotáciu 20 000 eur si v rámci komunitného participatívneho rozpočtu celkovo rozdelí desať občianskych zámerov. Informovala o tom Martina Skaličanová z mestského úradu.
viac
06.07.2023
Obyvatelia môžu predkladať projekty v rámci participatívneho rozpočtu
Mesto Pezinok prichádza opäť s možnosťou participácie svojich obyvateľov na rozhodovaní o verejnom živote. Vyhlásilo preto výzvu na predkladanie projektov v rámci participatívneho rozpočtu mesta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %