Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
08.08.2023 10:35

Obyvatelia môžu pripomienkovať program rozvoja do roku 2030


Ilustračná snímka: (tasr).


Program hospodárskeho a sociálneho rozvoja (PHRSR) na roky 2024 - 2030 s výhľadom do roku 2035 dáva verejnosti do pozornosti mesto Trnava. Kľúčový strednodobý strategický dokument je možné pripomienkovať do 15. augusta, informovala o tom hovorkyňa radnice Veronika Majtánová.


"Je k dispozícii na mestskom úrade na Trhovej ulici na odbore územného rozvoja a koncepcií. Hlavným cieľom je prispieť k zlepšeniu kvality života obyvateľov Trnavy," uviedla. Samospráva ním deklaruje, ako chce podporiť inteligentný, udržateľný a inkluzívny rast a zamestnanosť s dosahom na hospodársku, sociálnu a územnú súdržnosť, zabezpečiť udržateľné poskytovanie verejných služieb, umožniť zelenú a digitálnu transformáciu a zvýšiť odolnosť územia mesta Trnava.

"V predchádzajúcom PHRSR s výhľadom do roku 2025 bola vízia Trnavy formulovaná ako neprehliadnuteľná regionálna metropola, rozvíjajúca svoje duchovné, kultúrne a akademické tradície s poskytovaním zázemia pre kvalitný život obyvateľov, rozvoj talentov, vynikajúce prostredie na úspešné podnikanie, investovanie a bude príťažlivá pre návštevníkov," informovala hovorkyňa.

Vízia a hlavný cieľ budú v strategickom dokumente na roky 2024 - 2030 rozpracované do strategických a špecifických cieľov v štyroch prioritách. Sú nimi Integrované a moderné verejné služby - Sociálnejšie a bližšie k občanom, ďalej Dostupnosť a udržateľná mobilita (dopravná a technická infraštruktúra) - Prepojenejšia Trnava. Treťou prioritou je Kvalitné životné prostredie - Ekologická Trnava a štvrtou Prosperita, podpora podnikania a inovácií (inovatívna, udržateľná a konkurencieschopná mestská ekonomika) - Inovatívna Trnava. Stanoviská verejnosti možno predkladať na Okresný úrad Trnava, odbor starostlivosti o životné prostredie, oddelenie ochrany prírody.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.08.2020
Expresná linka spojí Dunajskú Stredu s Bratislavou za 50 minút
Trnavský samosprávny kraj 2. septembra 2020 spustí novú expresnú autobusovú linku medzi Dunajskou Stredou a Bratislavou. Župa tak ponúka ľuďom pohodlnejšiu, rýchlejšiu a ekologickejšiu alternatívu k osobnej automobilovej doprave.
viac
05.12.2020
Posledná verejná konzultácia k budúcim eurofondom
Ministerstva Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie uzavrie možnosť pripomienkovať eurofondy v nedeľu 13. decembra.
viac
07.06.2021
Trnavčania môžu do konca júna pripomienkovať autobusovú dopravu
Do konca júna môže cestujúca verejnosť pripomienkovať fungovanie mestskej autobusovej dopravy (MAD) v Trnave. Optimalizáciou autobusových spojov sa snaží samospráva motivovať k cestovaniu autobusmi čo najviac ľudí. Informovala o tom hovorkyňa mesta Veronika Majtánová.
viac
30.11.2021
Verejnosť môže pripomienkovať návrh zmien územného plánu mesta
Mesto Skalica pripravilo návrh na zmenu súčasného územného plánu. Verejnosť ho môže pripomienkovať do 23. decembra. Informoval o tom mediálny servis mesta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %