Utorok 14.05.2024
Dnes má meniny 
Bonifác
°C
30.11.2022 10:35

Obyvatelia rodinných domov budú od januára triediť odpad do vriec


Ilustračná snímka: (OLO).


Mesto Liptovský Mikuláš od januára mení systém zberu triedeného odpadu. Obyvatelia rodinných domov budú po novom zbierať plasty, papier, kovy a lepenku do vriec.


Naplnené vrecia následne vyložia pred svoj dom, odkiaľ odpad odvezie zberová spoločnosť. Informovala o tom hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková s tým, že nový systém zberu radnica zavádza na základe zmien v legislatíve.

Sklo budú obyvatelia Liptovského Mikuláša vynášať aj naďalej do zelených kontajnerov na súčasných stojiskách. "Vrecia dodajú obyvateľom zamestnanci Verejnoprospešných služieb. Na odpady z papiera dostanú modré, na plasty, kovy a tetrapaky poslúžia žlté vrecia. Odpady sa budú odvážať v dvojtýždňovom intervale v termíne stanovenom v zvozovom kalendári," skonštatovala vedúca oddelenia životného prostredia a poľnohospodárstva na mestskom úrade Mária Lošonská.

V lokalitách s komplexnou bytovou výstavbou sa systém zberu predmetných odpadov nemení. Kontajnery na triedený zber odpadov z plastov, papiera, skla, kovov a tetrapakov budú naďalej umiestnené na stojiskách zberu zmesového odpadu tak ako doteraz.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.11.2016
Liptovský Mikuláš získal peniaze na zber biologického odpadu
Mikulášska radnica knihuje ďalší úspech pri získavaní externých zdrojov. „Na projekt zber a zhodnocovanie biologicky rozložiteľného odpadu pre kompostáreň v Okoličnom sme získali nenávratné finančné prostriedky vo výške 718-tisíc eur,“ uviedol primátor Liptovského Mikuláša Ján Blcháč.
viac
13.04.2022
Množstvo vyzbieraného zeleného odpadu sa za päť rokov zdvojnásobilo
V Liptovskom Mikuláši spustili zber biologicky rozložiteľného odpadu zo záhrad. V týždňových intervaloch ho budú vyvážať do 18. novembra.
viac
12.10.2022
Rozpočet mesta na rok 2023 bude rozvojový
Rozpočet mesta Liptovský Mikuláš na rok 2023 bude rozvojový. Potvrdila to hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.
viac
04.11.2022
V Liptovskom Mikuláši vytriedili počas jesenného upratovania 123 ton odpadu
Obyvatelia Liptovského Mikuláša vytriedili počas jesenného upratovania 123 ton odpadu. Objemný a zelený odpad mohli počas siedmich dní vyhodiť do 21 veľkokapacitných kontajnerov. Informovala o tom hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %