Pondelok 06.05.2024
Dnes má meniny 
Hermína
°C
13.08.2021 12:35

OP II: Výzva na malé zlepšenia eGovernment služieb je vyhlásená


Ilustračná snímka.


Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR vyhlásilo výzvu na podporu lepších informačných služieb verejnej správy. Zo zdrojov EÚ je na výzvu vyčlenených 40 miliónov eur. Oprávneným žiadateľom sú aj obce mimo Bratislavského kraja a mesto Košice a jeho mestské časti.


Výzva „Malé zlepšenia eGOV služieb“ je vyhlásená v rámci Operačného programu Integrovaná infraštruktúra, Prioritná os 7 Informačná spoločnosť, ktorá je v gescii MIRRI SR.  Podporené budú inštitúcie verejnej správy, aby modernizovali svoje služby, webové portály, agendové informačné systémy a zlepšili využívanie dát pre podporu rozhodovania. Výzva zároveň podporí aj inovatívne technologické riešenia, ktoré budú mať dopad na použiteľnosť a jednoduchosť elektronických služieb a webových sídel štátu.

Výška nenávratného finančného príspevku na projekt je minimálne v sume 400 000 eur a maximálna v sume 1 500 000 eur.

Prostriedky by mali byť uplatnené tak, aby:

– sa zjednodušilo elektronické vybavovanie

– elektronické vybavovanie bolo logickejšie, prehľadnejšie a intuitívnejšie

– k el. službám viedla zrozumiteľná navigácia

– sa odstránili technologické nedostatky , ktoré bránili resp. komplikovali odbúravanie klikov a automatizáciu vybavovania

– sa začali služby a weby štátu vizuálne zjednocovať

Do výzvy sa môžu prihlásiť orgány riadenia informačných technológií verejnej správy okrem zdravotných poisťovní, Tlačovej agentúry Slovenskej republiky, Rozhlasu a televízie Slovenska a Rady pre vysielanie a retransmisiu, ďalej obce mimo Bratislavského kraja a mesto Košice a jeho mestské časti, VÚC mimo Bratislavského kraja.

Termín uzavretia I. hodnotiaceho kola: 29. 10. 2021

Termín uzavretia 2. – n. hodnotiaceho kola: v intervale 2 mesiacov od termínu uzavretia predchádzajúceho hodnotiaceho kola

Výzva č. OPII-2021/7/14-DOP na predkladanie Žiadostí o poskytnutie nenávratného finančného príspevku so zameraním na „Malé zlepšenia eGov služieb“ | Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR

Autor: (MIRRI SR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.07.2020
Usmernenie k výzve na Moderné technológie v súvislosti s mimoriadnou situáciou
Pre potenciálnych žiadateľov z radov miest a obcí dávame do pozornosti usmernenia Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Slovenskej republiky k výzve a v súvislosti vyhlásením mimoriadnej situácie v SR.
viac
23.11.2020
Informácia k tvorbe rozpočtov
Mestá a obce vstupujú do obdobia tvorby rozpočtov na rok 2021 s výhľadom na roky 2022 a 2023, ako základného nástroja finančného riadenia miest a obcí.
viac
27.07.2021
Výzva na boj proti dezinformáciám a rozvoj informačnej gramotnosti
Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR vyhlásilo výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácie v oblasti podpory digitálnej transformácie Slovenska.
viac
09.02.2022
Výzva na zlepšenie dát v štátnej správe a samospráve pokračuje
Inštitúcie štátnej a verejnej správy, ale aj samospráva a komory môžu žiadať o eurofondy na skvalitnenie zdieľania nimi poskytovaných dát. Dopytovo-orientovaná výzva „Manažment údajov inštitúcie verejnej správy“ z Operačného programu Integrovaná je stále otvorená.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %