Utorok 21.05.2024
Dnes má meniny 
Zina
°C
17.04.2021 02:55

Partizánske obstaralo dopravno-urbanistickú štúdiu pre rozvoj cyklodopravy


Ilustračná snímka


Samospráva Partizánskeho sa pri rozvoji cyklodopravy na území mesta bude opierať o dopravno-urbanistickú štúdiu. Cez verejnú súťaž už vybrala spracovateľa, ten sa bude pri tvorbe dokumentu opierať i o vyjadrenia obyvateľov.


Ako informoval primátor Jozef Božik víťazom obstarávania sa stalo občianske združenie Cyklokoalícia, samospráva mu za štúdiu zaplatí 8920 eur. Po podpise zmluvy začne s prípravou samotného dokumentu. "Podmienkou prípravy štúdie je komunikácia s domácimi aktivistami a občanmi, ktorí sa tejto téme venujú. Preto som inicioval vznik komunikačnej občianskej platformy Mestská cykloiniciatíva 2021," uviedol Božik.       

Radnica v tejto súvislosti podľa neho pripravuje diskusiu so záujemcami, ktorí sa prihlásili do občianskej platformy. "Cieľom je maximálne otvoriť priestor pre výmenu názorov odborníkov a aktivistov, ako aj pripraviť čo najlepšie podmienky na prípravu dokumentu, o ktorý sa budeme opierať v nasledujúcich rokoch pri príprave projektov budovania cyklochodníkov na území mesta zo zdrojov Európskej únie a SR," skonštatoval.       

Na území Partizánskeho by mali v budúcom období pribudnúť dve cyklotrasy. Prvý projekt, ktorý mesto pripravilo, počíta s vybudovaním cyklotrasy v dĺžke viac ako 4,6 kilometra medzi Malými Bielicami a Štrkovcom, respektíve Šípkom po korune hrádze riek Nitra a Nitrica. Cyklotrasu má vybudovať Trenčiansky samosprávny kraj, ktorý sa s projektom uchádza o zdroje z Integrovaného regionálneho operačného programu. Mesto má rovnako návrh štúdie jedného z vnútromestských cyklochodníkov.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.06.2017
Primátor ocenil bratislavských víťazov kampane Do práce na bicykli
Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal ocenil v utorok (20. 6.) najlepších súťažiacich z Bratislavy, ktorí sa zapojili do národnej kampane Do práce na bicykli. Víťazi sa zišli v Červenom salóniku Primaciálneho paláca, kde sa konalo slávnostné odovzdávanie cien pre najlepších bratislavských súťažiacich.
viac
19.02.2020
Vyhlásili výzvu na podporu malých a stredných podnikov v regióne Horná Nitra
Ministerstvo hospodárstva SR vyhlásilo výzvu na predkladanie žiadostí o nenávratné finančné príspevky zameranú na podporu rozvoja podnikania malých a stredných podnikov v rámci Iniciatívy Európskej komisie zameranej na transformáciu uhoľného regiónu Horná Nitra.
viac
21.07.2020
Senica si nechala vypracovať smart plán
Mesto Senica si nechalo vypracovať štúdiu smart city, ktorú plánuje využiť pri žiadosti o nenávratný finančný príspevok (NFP) v hodnote takmer jeden milión eur. Informovala o tom hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová.
viac
04.02.2021
Námestovo vyhlásilo súťaž na rozvoj nábrežia Oravskej priehrady
Mesto Námestovo hľadá najvhodnejší spôsob rozvoja Nábrežia Oravskej priehrady. V tejto súvislosti vyhlásilo dvojetapovú urbanisticko-architektonickú súťaž. Na sociálnej sieti o tom informoval primátor Milan Hubík.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %