Sobota 18.05.2024
Dnes má meniny 
Viola
°C
27.12.2023 10:55

Pešiu lávku v obci prerobili na most, začala sa skúšobná prevádzka


Snímka zdroj: slovensky-vecernik.sk


Nový most pre vozidlá a peších vybudovali v strede obce Čečejovce v okrese Košice-okolie. Pred vianočnými sviatkami ho uviedli do skúšobnej prevádzky. Prechádzať po ňom budú môcť vozidlá s hmotnosťou do 3,5 tony.


"Na moste je nutné ešte dokončiť niektoré práce, skolaudovať ho, ale to zvládneme po novom roku," uviedol starosta obce Lukáš Macák na sociálnej sieti. Celý projekt s prestavbou pôvodnej lávky pre peších aj prekládkou plynovodu si vyžiadal zhruba 80.000 eur.         

Nový most uľahčí prejazd obyvateľov s motorovými vozidlami medzi východnou a západnou časťou Čečejoviec, čiže medzi Kostolnou a Hlavnou ulicou. Doteraz totiž museli ísť cez frekventovanú cestu prvej triedy, ktorá vedie cez severnú časť obce, a často pri výjazde na hlavnú cestu museli dlhšie čakať.

Pôvodne viedla cez Čečejovský potok pri miestnom obchode s potravinami pešia lávka. Projektové skúšky ukázali, že jej nosníky zvládnu záťaž mosta s prejazdom áut. Podľa starostu technicky išlo o jednoduchú stavbu. "Začneme búrať starú konštrukciu a položíme novú konštrukciu, ktorá bude čisto kovová. Na ňu pôjde potom asfalt, čiže bude to vyzerať ako klasický most a bude tam prejazd automobilov vždy v jednom smere," povedal starosta pre TASR v novembri pred začiatkom prác.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.07.2020
Na lávke v Piešťanoch sa začalo s rekonštrukciou
Lávku v Piešťanoch, ktorá je od roku 2015 v zlom technickom stave a od 28. novembra 2019 pre chodcov a cyklistov uzatvorená, už oficiálne odovzdali realizátorovi rekonštrukcie. Informovalo o tom mesto na webovej stránke.
viac
27.03.2021
Lávku na Krajinskom moste opäť otvorili pre peších a cyklistov
Po 16 mesiacoch sprístupnili opäť v Piešťanoch 262 metrov dlhú lávku pre peších a cyklistov na Krajinskom moste ponad rieku Váh. Jej obnova si vyžiadala osem mesiacov prác s celkovým nákladom viac ako 720-tis. eur.
viac
29.10.2022
Most v Liptovskej Ondrášovej je pripravený na spustenie do prevádzky
Mostný objekt v k.ú. Liptovská Ondrášová sa podarilo sprejazdniť tak, ako ŽSK sľúbilo na začiatku realizácie. V najbližších dňoch bude most odovzdaný do predčasného užívania a teda plne prejazdný, v oboch smeroch pre všetkých motoristov. Zároveň dôjde aj k zrušeniu obchádzkovej trasy.
viac
04.04.2024
Odpadový podnik Liptov pripravujú na spustenie skúšobnej prevádzky
Mechanicko-biologickú úpravu odpadov bude Liptovský Hrádok od januára budúceho roka zabezpečovať cez Odpadový podnik Liptov. Mesto ho založilo v spolupráci s obchodnou spoločnosťou so sídlom v Liptovskom Mikuláši. Aktuálne sa pripravujú na spustenie skúšobnej prevádzky.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %