Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
23.03.2022 08:25

Po dvoch rokoch bude pod Urpínom oneskorený Trojkráľový večerný beh


Snímka zdroj: (bystricoviny.sk).


Po dvoch rokoch sa v meste pod Urpínom v sobotu (26. 3.) uskutoční 11. ročník Trojkráľového večerného behu. Obvykle sa konal vždy v januári na Troch kráľov, ale pre pandémiu nového koronavírusu si musel dať pauzu.


Bežci, ale aj rodiny s deťmi sa v tomto roku môžu tešiť na viac ako päťkilometrový okruh historickým centrom Banskej Bystrice so štartom i cieľom na Námestí SNP. Informovala o tom hovorkyňa banskobystrického primátora Dominika Adamovičová.

„Trojkráľový večerný beh je podujatie, ktoré dlhodobo láka športovcov aj z iných oblastí Slovenska a patrí k najväčším pretekom v regióne. Na štart sa každoročne postaví až tisícka bežcov. Tentoraz si päťkilometrovú trasu večernými ulicami mesta odbehne aj primátor Ján Nosko,“ uviedla Adamovičová.

„Oficiálne prognózy na koniec marca sú priaznivé. Veríme, že úvodné podujatie Marathon BB Tour sa uskutoční bez kapacitných či iných obmedzení. Tešíme sa po dvoch rokoch na normálnu bežeckú sezónu. Trojkráľový beh je už tradične spojený s romantickou atmosférou a peknými zážitkami,“ konštatoval Peter Fabok, jeden z organizátorov podujatia.

Počas behu od 19.00 h budú krátkodobé uzávery ciest v centre mesta. Dopravné obmedzenia sa týkajú Hornej, Robotníckej, Kapitulskej i Národnej ulice, ako aj Kuzmányho, Janka Kráľa, Strieborného námestia, Lazovnej a časti Fortničky. Dopravu budú usmerňovať príslušníci mestskej polície.

„Práve beh je vynikajúci spôsob, ako si môžeme vyvetrať hlavu a zároveň urobiť niečo pre svoje zdravie. Vôbec nezáleží na tom, či ste skúsení bežci alebo začiatočníci. Som presvedčený, že do cieľa úspešne dorazíme všetci,“ dodal Nosko.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.02.2022
Na hokejbalové ihrisko a skatepark vyčlenila B. Bystrica 150 000 eur
Na vybudovanie dočasného hokejbalového ihriska a skateparku vyčlenila samospráva Banskej Bystrice v tomto roku 150 000 eur. V rámci projektu mesto aktuálne pripravuje projektovú dokumentáciu. Uviedol to primátor mesta Ján Nosko.
viac
16.02.2022
Na projekty v B. Bystrici pôjde z participatívneho rozpočtu opäť 40 000 eur
Aktívni obyvatelia mesta pod Urpínom môžu stáť pri tvorbe projektov a následne ich realizovať vďaka participatívnemu rozpočtu mesta aj v tomto roku.
viac
20.10.2022
Žiadosti o dotácie na podporu projektov treba podať do konca októbra
Banskobystričania môžu aj tento rok podať žiadosť o podporu projektov z mestského rozpočtu na rok 2023. Predložený projekt je potrebné bližšie charakterizovať, určiť cieľovú skupinu, vízie, zámery, ciele a prínosy.
viac
24.11.2022
Nominácie na najlepších športovcov roka treba poslať do 13. januára
Rovnako ako po minulé roky aj v tomto chce banskobystrická samospráva poďakovať najúspešnejším športovcom, trénerom, funkcionárom a pracovníkom v športe udelením ocenenia Najlepší športovci mesta Banská Bystrica za rok 2022.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %