Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
11.06.2021 02:20

Po Račianskom vinohradníckom chodníku bude premávať Račanská lokálka


Snímka zdroj: (BSK).


Turistické prehliadky zamerané na gastronómiu, architektúru, históriu, ale aj ochutnávky slovenských vín, aj to prináša projekt Račanskej lokálky, ktorá začína premávať po Račianskom vinohradníckom chodníku v Bratislave. Milovníkov slovenského vína, jedla či histórie územia prevezie každý piatok.


 „Počet zahraničných turistov v našom meste stále nedosahuje uspokojivé čísla. Som preto rád, že vznikajú iniciatívy, ktoré dokážu zaujať aj domácich návštevníkov,“ konštatuje Vladimír Grežo, predseda predstavenstva Bratislavskej organizácie cestovného ruchu Bratislava Tourist Board (BTB).

Na zachovanie kultúrneho, historického a prírodného dedičstva v mestskej časti Rača je podľa organizátorov dôležité, aby boli vinári stále ochotní vyrábať vína z hrozna dopestovaného v lokálnych viniciach a aby aj miestni obyvatelia vnímali ich činnosť ako prospešnú pre udržanie rázu krajiny a zdravého životného prostredia. V cene sú tak okrem jazdy vláčikom aj kupóny na degustáciu vín u miestnych vinárov, kapsička na krk s gravírovaným pohárom a informačná brožúra s mapou, ale tiež miestny sprievodca.

Nastúpiť je možné vždy v piatok o 16.30, 17.00 a 18.00 h pred Nemeckým kultúrnym domom, lokálka premáva do 21.00 h.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.01.2017
Bratislava zažiari na najväčšom veľtrhu cestovného ruchu v Rakúsku
Bratislava ako atraktívne mesto inovácií a smart riešení, hlásajúca posolstvo modernej európskej destinácie na Dunaji sa predstaví od 12. do 15. januára vo Viedni na najväčšom rakúskom veľtrhu cestovného ruchu Ferien Messe. Návštevníkov zaujme úplne nová expozícia a virtuálna prehliadka mestom.
viac
23.03.2017
Bratislave hrozí úbytok turistov
Staré Mesto plánuje už na najbližšom zastupiteľstve prijať nové všeobecne záväzné nariadenie o pravidlách času predaja v obchode a času prevádzky služieb na území mestskej časti, ktoré výrazne skráti záverečné hodiny nočných prevádzok typu nočný bar, diskotéka či klub.
viac
02.10.2017
Kraj predstavuje krásy pravého brehu Dunaja
Na konferencii cestovného ruchu (27. 9.) pokrstili zástupcovia bratislavského kraja a Krajskej organizácie cestovného ruchu brožúru „Pravý breh Dunaja“, ktorá predstavuje Petržalku, Jarovce, Rusovce a Čunovo aj ako turisticky zaujímavú destináciu pre návštevníkov.
viac
31.10.2017
Koncom roka môže Bratislava dosiahnuť hranicu 1,5 milióna návštevníkov
Bratislava tri roky za sebou prepisuje rekordy v návštevnosti. Koncom tohto roka môže dosiahnuť hranicu 1,5 milióna návštevníkov. Do Bratislavy prichádzajú podľa štatistík najmä turisti z Česka, Nemecka, Rakúska, Anglicka i Poľska.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %