Pondelok 20.05.2024
Dnes má meniny 
Bernard
°C
12.10.2023 05:05

Po stopách pamätihodností Prievidze s novou hrou pre deti i dospelých


Ilustračný výrez plagátu


Hra Krotitelia strašidiel je unikátny projekt, ktorý spája vtipný príbeh s technológiou rozšírenej reality a historických zaujímavostí mesta Prievidza. Hra vznikla v spolupráci mesta Prievidza s vývojovým štúdiom IT Dream v rámci projektu Mysterio.


Je možné ju hrať na novších modeloch smartfónov s operačným systémom Android alebo iOS.

„Chceli sme pripraviť zaujímavý projekt, ako pútavou interaktívnou formou priblížiť i mladším ročníkom históriu a pamätihodnosti mesta Prievidza,“ popisuje zámer hry vedúca kancelárie primátorky Mgr. Diana Dušeková.

Samotný príbeh je síce fiktívny, ale prevedie hráča centrom mesta, ukáže mu reálne miesta a odkryje mnohé zaujímavosti z histórie. A čo je námetom hry? V meste Prievidza nastala vzbura strašidiel, preto je vyslaný tajný agent Viktor, aby prišiel na príčinu vzbury a pomohol upokojiť situáciu. Problém je, že sám to moc nezvláda a potrebuje pomoc.

Všetko sa začína pri Piaristickom Kostol Najsvätejšej Trojice, pokračuje sa ku kostolu sv. Bartolomeja a slnečným hodinám a v ústrety ďalším úlohám. Hráč musí na každom mieste pozorne počúvať a pomôcť Viktorovi vyriešiť hádanky. Iba tak je možné odhaliť skutočnú príčinu vzbury a nastoliť opäť poriadok.

„Hru je možné hrať na novších modeloch smartfónov, stačí si stiahnuť aplikáciu Mysterio, vybrať projekt v najbližšom okolí a pustiť sa do hry. Veríme, že bude pre hráčov nielen poučná, ale hlavne zábavná,“ popisuje hru jej autor Peter Morong.

Autor: Zdroj: Infolist mesta Prievidza


komentáre
SHOW ALL
podobné
31.08.2023
Zariadenie pre seniorov bude mať transfer z mesta nižší o 200 000 eur
Mesto Prievidza poskytne Zariadeniu pre seniorov (ZpS) transfer nižší o 200 000 eur. Počíta s tým druhá úprava rozpočtu zariadenia, ktorú na svojom rokovaní tento týždeň schválili mestskí poslanci.
viac
09.11.2023
Mesto Prievidza pozýva na Vianočný blší trh a výpredaj kníh
Predvianočné obdobie je ako stvorené na vianočnú edíciu blšieho trhu, ktorý sa uskutoční v sobotu, 9. decembra 2023 od 9:00 h do 13:00 h na Námestí slobody v Prievidzi.
viac
11.01.2024
Mesto Prievidza otvára nové mestské jasle
Mesto Prievidza začína od marca tohto roku poskytovať novú sociálnu službu v podobe mestských jaslí.
viac
29.02.2024
Mesto Prievidza plánuje inštalovať elektro nabíjacie stanice
Ministerstvo hospodárstva SR ako vykonávateľ v rámci Plánu obnovy a odolnosti SR vyhlásilo výzvu na podporu budovania nabíjacej infraštruktúry pre elektrické vozidlá pre územnú samosprávu a nimi zriadené organizácie, do ktorej sa projektom zapojí aj mesto Prievidza.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %