Pondelok 06.05.2024
Dnes má meniny 
Hermína
°C
30.08.2023 08:25

Po večeroch bude plaváreň po novom patriť výhradne verejnosti


Ilustračná snímka: (tasr).


Verejnosť bude mať od septembra na mestskej plavárni v Liptovskom Mikuláši po novom k dispozícii celý bazén. Medzi 16.00 a 19.00 h budú mať plavecké kluby vyhradené už len dve dráhy, návštevníci budú môcť využiť zvyšné štyri. Informovala o tom hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.


"Časový rozvrh pre školy a kluby sme usporiadali tak, aby zaberali bazén v časoch, keď je väčšina ľudí ešte v práci. Takže plaváreň je teraz dostupnejšia pre tých, ktorí si chcú prísť zaplávať popoludní a večer," priblížil Martin Kögel z Verejnoprospešných služieb mesta.

V utorky až štvrtky si môžu prísť ľudia zaplávať do mestského bazéna aj v skorých ranných hodinách. Celý bazén im bude v tieto tri dni k dispozícii od 6.00 do 8.00 h. "Aktuálny rozpis využitia bazéna vždy na nasledujúci týždeň je pravidelne vyvesený na vstupných dverách plavárne a na sociálnej sieti mestskej plavárne," uviedla Čapčíková.

Podotkla, že plaváreň je navštevovaná počas celého roka. Vyššiu obsadenosť má podľa hovorkyne v letnom období, keď ju využívajú aj turisti. "V septembri začína mesto na budove s opravou strechy. Pôvodná na niektorých miestach zatekala, čo spôsobilo problémy s elektroinštaláciou a budovu musela radnica na niekoľko týždňov zatvoriť," priblížila. Novú strechu dostanú plavci v októbri, oprava neobmedzí chod plavárne.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.01.2021
Cintorín Vrbica by sa mal rozšíriť o kolumbárium
Cintorín Vrbica v Liptovskom Mikuláši by sa mal počas dvoch rokov rozšíriť o kolumbárium. Do ideovej architektonickej súťaže dodali ateliéry päť návrhov, vyhrali architekti Katarína Šiarniková a Juraj Šiarnik. Informovala o tom hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.
viac
04.12.2021
Drevený betlehem pod arkádami sa rozrastie o pastiera s ovečkami
Drevený betlehem pod arkádami sídelnej budovy Múzea Janka Kráľa v Liptovskom Mikuláši sa tieto Vianoce opäť rozrastie. K pôvodnej kompozícii Svätej rodiny, ktorú vlani doplnili monumentálne plastiky troch mudrcov, pribúda pastierik s dvomi ovečkami.
viac
27.06.2023
S výmenou strechy plavárne chcú začať v auguste za plnej prevádzky
Krytá plaváreň v Liptovskom Mikuláši dostane novú strechu. Mesto na jej obnovu načerpá úver 200 000 eur, výsledná cena vyjde zo súťaže na dodávateľa prác.
viac
23.08.2023
Na plavárni opravia zatekajúcu strechu, bude to stáť 125 000 eur
Zatekajúcu strechu na budove mestskej krytej plavárne v Liptovskom Mikuláši začínajú opravovať. V utorok si stavbu prevzal zhotoviteľ, práce potrvajú do októbra.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %