Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
13.01.2024 05:10

Podporili sme Spoločnosť detskej onkológie v Košiciach


Predseda ZMOS Jozef Božik odovzdal „symbolický certifikát“ o poskytnutí finančného daru prezidentovi Spoločnosti detskej onkológie, o.z. v Košiciach Martinovi Mušinskému.


Združenie miest a obcí Slovenska využilo príležitosť každoročného novoročného prijatia zástupcov samosprávnych združení prezidentkou Slovenskej republiky na poskytnutie finančného daru pre občianske združenie Spoločnosti detskej onkológie v Košiciach.


 Na májovom sneme ZMOS minulý rok v záverečnej reči odznelo, že spoločným cieľom ZMOS je budovať platformu, ktorá spája, chráni a pomáha. Predseda ZMOS Jozef Božik sa po novoročnom prijatí zástupcov samosprávnych združení stretol s prezidentom Spoločnosti detskej onkológie, o.z. v Košiciach Martinom Mušinským, aby mu odovzdal „symbolický certifikát“ o poskytnutí finančného daru pri tejto príležitosti.

„Vážime si, že Kancelária pani prezidentky odsúhlasila postup, kedy ZMOS pri príležitosti nášho prijatia, odovzdá finančný dar Spoločnosti detskej onkológie v Košiciach. Viem, že pomáhate, všade, kde sa dá. Dnešným dňom vďaka tejto príležitosť začína u nás v ZMOS nová tradícia. Keď nás hlava štátu pozve, budeme sa radiť  s kanceláriou prezidentky / prezidenta SR, práve o tom, komu darujeme náš dar. Som rád, že pani prezidentka vybrala práve Spoločnosť pre detskú onkológiu v Košiciach. V našom tíme ZMOS sme si povedali, že takúto vzácnu príležitosť budeme venovať tomu, aby sme obdarovali inštitúcii, ktorá pomáha“, uviedol predseda ZMOS v príhovore počas prijatia zástupcov samospráv pani prezidentkou SR Zuzana Čaputovou.

Finančný dar v hodnote 3000,- eur  bude použitý na rozvoj aktivít Oddelenia detskej onkológie a hematológie v Detskej fakultnej nemocnici v Košiciach.

Spoločnosť detskej onkológie Košice (SDOK) vznikla v roku 1997 a významne sa podieľa na získavaní finančných prostriedkov, s cieľom zlepšiť podmienky pre zdravotnícku starostlivosť o choré deti. Liečba detí s onkologickými ochoreniami je náročná a dlhodobá. Na liečebnom procese sa spolupodieľajú rodičia a celé rodiny. V týchto pracuje SDOK na rekonštrukcii a rozširovaní priestorov oddelenia.

Viac informácii sa dočítate TU.

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.09.2016
Kam vyrazia nostalgické a historické vlaky na východe počas jesene?
Teplé slnečné lúče a krásy východného Slovenska si môžete na jeseň vychutnať aj vďaka mimoriadne bohatej ponuke pripravovaných nostalgických vlakov. Až do polovice októbra vyrazia na trať každý víkend.
viac
06.10.2017
Konferencia v Košiciach skúma príčiny nárastu politického extrémizmu v EÚ
Európska únia medzi demokraciou a politickým extrémizmom je témou medzinárodnej konferencie, ktorá sa dnes koná v Košiciach. Podujatie organizuje Inštitút európskych demokratov (IED) so sídlom v Bruseli.
viac
15.12.2018
Výzvy na rok 2019 sú vyhlásené
V Košickom kraji vyhlásili výzvy na podporu rozvoja turizmu pre rok 2019. Na podporu projektov rozvíjajúcich cestovný ruch v Košickom kraji pôjde v budúcom roku 120-tisíc eur.
viac
10.07.2019
Vlakový výlet na Ľubovniansky hrad, do skanzenu a stredovekého tábora
Netradičný prázdninový deň pre celú rodinu prináša Veľký vlakový výlet Detskej železnice Košice a Železničnej kompánie Slovenska. Historická súprava na čele s takmer storočnou parnou lokomotívou vyrazí z košickej hlavnej železničnej stanice do Starej Ľubovne už túto sobotu 13. júla o 6:45.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %