Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
07.08.2023 09:30

Poltár má vozidlo na prepravu seniorov a imobilných do ambulancií


Ilustračná snímka.


Mesto Poltár má vozidlo, vďaka ktorému bude poskytovať lepšie a kvalitnejšie sociálne služby. Sedemmiestne vozidlo bude slúžiť na zabezpečenie prepravy seniorov a imobilných ľudí do ambulancií všeobecných a odborných lekárov.


"Boja o toto auto pre občanov Poltára som sa nevzdal a po mojom nástupe sme vypracovali novú žiadosť adresovanú Miestnej akčnej skupine (MAS) Hornohrad, ktorá bola v marci tohto roku aj schválená," informoval primátor mesta Peter Sitor. Automobil má hydraulické zdvíhacie zariadenie, ktoré umožní jednoduché nastupovanie a vystupovanie pre tých, ktorí majú obmedzenú pohyblivosť.

Vozidlo bude slúžiť na zabezpečenie prepravy nielen seniorom a imobilným osobám, ale aj pracovníčkam terénnej sociálnej práce, ktoré s ním budú dochádzať za klientmi do mestských častí Zelené, Slaná Lehota, Hájiky-Maky a Prievrana.

Cieľom projektu je zmierniť dôsledky zdravotného postihnutia či nepriaznivého zdravotného stavu občanov a podporovať integráciu takýchto osôb do spoločnosti. "V dôsledku našej snahy budú seniori a imobilní obyvatelia mesta schopní viac sa zapájať do spoločenského života a mať prístup k potrebným službám, čo je dôležité pre ich celkovú pohodu a zdravie. Takýto projekt má potenciál inšpirovať ďalšie obce a mestá zlepšovať sociálne služby," uviedol primátor.

Mesto na zakúpenie vozidla získalo dotáciu vo výške viac ako 43 000 eur. Samospráva ho dofinancuje piatimi percentami, čo predstavuje viac ako 2200 eur.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.03.2019
Mestskí policajti šetria životné prostredie
Súčasťou vozového parku Mestskej polície Malacky je nový elektromobil. K vozidlám so spaľovacím motorom pribudlo auto na elektrický pohon s nulovými emisiami.
viac
09.11.2020
DPB testuje v uliciach mesta jeden z najdlhších trolejbusov na svete
Dopravný podnik Bratislava (DPB) testuje v uliciach hlavného mesta jeden z najdlhších trolejbusov na svete. Hybridný, trojčlánkový trolejbus budú testovať bez cestujúcich na celej trolejbusovej sieti, no najmä na trase linky 201. Informovala o tom hovorkyňa DPB Ľubica Melcerová.
viac
09.01.2021
Návrh zákona o podpore ekologických vozidiel cestnej prepravy
Vláda SR schválila návrh zákona z dielne Úradu pre verejné obstarávanie podpore ekologických vozidiel cestnej dopravy. Hlavným zámerom je záväzok na znižovanie emisií skleníkových plynov a zvýšenie podielu spotreby energie z obnoviteľných zdrojov.
viac
18.05.2021
Mobilné očkovanie rozširuje BBSK tento týždeň do okresu Krupina
Banskobystrický samosprávny kraj bude v priebehu tohto týždňa očkovať seniorov prostredníctvom mobilných očkovacích jednotiek v okresoch Poltár, Rimavská Sobota, Revúca a Krupina. O službu je záujem, určená je pre ľudí vo veku 60 a viac rokov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %