Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
12.04.2022 02:25

Poltár vybuduje pešiu zónu s námestím


Poltár - ilustračná snímka.


Mesto Poltár plánuje vybudovať pešiu zónu s námestím v rámci už existujúceho pešieho ťahu, vedúceho z centra mesta k sklárskemu sídlisku. Vytvorenie zóny pre peších má uľahčiť pohyb obyvateľom, skvalitniť životné prostredie a zvýšiť úroveň života na sídlisku.


"Projekt umožní lepší pohyb pre peších a cyklistov v úsekoch, kde sa nachádza kultúrny dom, základná škola, materská škola, bytový podnik mesta, obchodná zóna a poliklinika," informuje Mestský úrad v Poltári.

Frekvencia pohybu v danom úseku je totiž výrazne vysoká. Momentálny stav pešej komunikácie je nevyhovujúci a kapacita je nedostačujúca. Projekt preto navrhuje rozšírenie a doplnenie pešieho ťahu, ktorý vytvára pešiu zónu začínajúcu na Námestí osloboditeľov, prechádzajúcu sklárskym sídliskom a končiacu na Ul. 13. januára pri bývalých sklárňach. Približne v strede územia sa má promenáda rozšíriť a vytvorí sa tak námestie, ktoré obyvateľom poskytne priestor pre oddych a sociálnu inklúziu.

Na projekt získalo mesto nenávratný finančný príspevok zo zdrojov Európskej únie vo výške viac ako 305 667 eur, pričom päťpercentné spolufinancovanie predstavuje sumu takmer 16 088 eur.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.07.2016
Prešov chce v trende úspešného získavania dotácií pokračovať
Ďalším projektom na žiadosť o financie zo zdrojov Operačného programu Integrovaná infraštruktúra (OPII) je Strategický plán rozvoja dopravnej infraštruktúry SR.
viac
07.08.2017
Mesto chce z Mierového námestia v centre vytvoriť pešiu zónu
Centrum Malaciek by sa mohlo výrazne zmeniť. Vedenie okresného mesta plánuje vytvoriť z Mierového námestia pešiu zónu a súčasné parkovisko na tejto ploche presunúť pod zem.
viac
06.03.2020
Rozšírenie bezzásahových území na 50 percent by stálo 11,6 milióna eur
Rozšírenie bezzásahových území na 50 percent súčasnej rozlohy národných parkov by stálo verejné financie približne 11,6 milióna eur ročne. Vyplýva to z analýzy, ktorú robil Inštitút environmentálnej politiky (IEP).
viac
05.06.2020
Zhotoviteľ obnovy predstanice vo Zvolene je známy
Spoločnosť TSS Grade z Bratislavy by sa mala stať realizátorom obnovy priestorov pred hlavnou železničnou stanicou vo Zvolene. Vyplýva to z informácií, ktoré zverejnil Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %