Utorok 14.05.2024
Dnes má meniny 
Bonifác
°C
19.10.2023 07:50

Predaj mestského majetku sa bude riadiť podľa nových zásad


Ilustračná snímka - Banská Štiavnica. Zdroj: tip-na-vylet


Predaj a prenájom mestského majetku sa bude v Banskej Štiavnici od novembra tohto roka riadiť podľa nových pravidiel. Banskoštiavnickí poslanci v stredu na rokovaní mestského zastupiteľstva schválili nové Zásady hospodárenia a nakladania s majetkom Mesta Banská Štiavnica aj spolu s cenníkom.


Zastupujúca prednostka Mestského úradu v Banskej Štiavnici Henrieta Godová pre TASR uviedla, že dokument bol aktualizovaný z dôvodu novelizácie zákona o majetku obcí. "Špecifikovali sa podmienky predaja a prenájmu z dôvodu osobitného zreteľa. Vlastne všetko, čo sme mali doteraz napísané len tak všeobecne, sa na základe tejto novely zákona špecifikovalo," podotkla.         

Súčasťou zásad je aj cenník určujúci ceny prenájmu pozemkov, kúpne ceny pozemkov či ceny za prenájom nebytových priestorov. V nich došlo podľa Godovej k zmene napríklad pri prenájme sály Kultúrneho centra v prípade organizácie svadby.         

Po novom tak snúbenci za splnenia podmienky, že aspoň jeden z nich má trvalý pobyt na území mesta, zaplatia za prenájom tejto sály 600 eur. Poslancami navrhovaná suma 500 eur, ktorá však schválením neprešla, by podľa Godovej nepokrývala ani základné výdavky na prenájom tejto miestnosti.         

Godová ďalej dodala, že cenník určuje ceny prenájmu tejto sály aj na iné spoločenské udalosti. "V prípade charitatívnych podujatí je to jedno euro vo všetkých priestoroch, ktoré mesto ponúka na prenájom," dodala zastupujúca prednostka.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.04.2018
Zabehnutím okruhu pod Kalváriou môže verejnosť podporiť jej obnovu
Pod banskoštiavnickou Kalváriou sa už budúci víkend uskutoční 1. ročník podujatia Deň rodiny a športu pod Kalváriou. Okrem možnosti stráviť čas so svojou rodinou aktívne, ponúkne podujatie v sobotu 5. mája možnosť podporiť obnovu tejto barokovej pamiatky.
viac
11.01.2019
Mesto kultúry otvorí burza rodinného striebra
Slávnostným ceremoniálom na Námestí sv. Trojice v Banskej Štiavnici a inscenovaným výkupom príbehov obyvateľov mesta na účel ich umeleckého stvárnenia odštartuje 19. januára historicky prvé Mesto kultúry Slovenskej republiky.
viac
15.05.2019
Podkrovie Rubigallu opäť ožije kultúrou
Banská Štiavnica získala staronový priestor, ktorý bude využívaný na kultúrne podujatia. Po deviatich rokoch od začiatku rekonštrukcie sa verejnosti vráti do užívania podkrovie meštianskeho Rubigallovho domu na Námestí sv. Trojice.
viac
08.04.2020
Na Počúvadle monitorujú ochranári výskyt bobrov
Na jazere Počúvadlo neďaleko Banskej Štiavnice monitorujú ochranári výskyt bobrov. Riaditeľ Správy Chránenej krajinnej oblasti (CHKO) Štiavnické vrchy Peter Farbiak priblížil, že na Počúvadlo prišli tieto zákonom chránené živočíchy pravdepodobne po potoku Sikenica.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %