Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
17.02.2024 01:00

Pri komunitnom centre je schránka na hygienické pomôcky


Ilustračná snímka, zdroj: mesto Dunajská Streda


Dievčatám a ženám žijúcim v sociálnej chudobe má pomôcť výdajňa hygienických pomôcok, ktorú umiestnili pri vchode do komunitného centra (KC) na Kračanskej ceste v Dunajskej Strede. Informuje o tom mesto na sociálnej sieti.


Automatická schránka, ktorá je deviatou svojho druhu na Slovensku, ponúka bezplatne menštruačné vložky, ale aj informácie k nim. Ženy sa dočítajú, akým spôsobom sa používajú, aká je potrebná hygiena, v akých intervaloch je nutná výmena a tiež nájdu návod na likvidáciu. Mesto ponúka k informácii na webe aj krátky videoklip o fungovaní schránky.         

Na projekte spolupracovali nezisková organizácia venujúca sa vzťahovej a sexuálnej výchove InTYMYta, občianske združenie Prima a mesto Dunajská Streda. KC poskytuje komplexné komunitné a sociálne služby so zameraním hlavne na marginalizované skupiny obyvateľstva, s osobitným dôrazom na marginalizovanú rómsku komunitu v meste.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.10.2017
Samospráva chce zrekonštruovať Komunitné centrum na Šobove
Banskoštiavnická samospráva plánuje zrekonštruovať Komunitné centrum, ktoré svoje aktivity vyvíja v lokalite Šobov, kde žije početná rómska komunita.
viac
23.07.2018
Dunajskostredské leto 2018 prinesie ešte päť podujatí
Dunajskostredské leto, ktoré odštartovalo tento týždeň, prinesie ešte päť žánrovo rôznorodých letných kultúrnych podujatí. Všetky sa uskutočnia pred Mestským kultúrnym strediskom Benedeka Csaplára v Dunajskej Strede.
viac
03.03.2020
Mesto vybuduje vďaka eurofondom nové komunitné centrum
V podtatranskom mestečku Spišská Belá začnú čoskoro s výstavbou komunitného centra. Zámer schválili tamojší poslanci ešte v máji 2018.
viac
31.03.2020
Nevyužívaný objekt obec prestavia na komunitné centrum
V Senohrade v okrese Krupina prestavajú staršiu obecnú budovu na komunitné centrum. Projekt sa má realizovať vďaka podpore z Európskeho sociálneho fondu a Európskeho fondu regionálneho rozvoja v rámci Operačného programu Ľudské zdroje. Výška poskytnutého príspevku je 237 123 eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %