Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
04.08.2023 11:40

Prístavbou k škôlke na Zlatom potoku plánuje mesto zvýšiť jej kapacitu


Ilustračná snímka: (tasr).


Mesto Zvolen plánuje pristaviť budovu k súčasnej Materskej škole Centrum na sídlisku Zlatý potok. Rozšíriť tak chce jej kapacitu v rámci existujúceho areálu. Vyplýva to z oznámenia vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie s tým, že odhadovaná suma zákazky je 593 785 eur bez DPH.


Ako ďalej uvádza, objekt materskej školy sa skladá z troch prevádzkových pavilónov. Dva z nich sú dvojpodlažné a jeden je jednopodlažný. Všetky sú železobetónové rámové skelety, opláštené panelmi. Všetky strechy sú ploché. "Objekt materskej školy postavili koncom 70. rokov a projektová dokumentácia je zo 60. rokov," dodáva oznámenie.

Podľa neho v roku 2011 robili stavebné práce pre zníženie energetickej náročnosti. Súčasťou bolo zateplenie fasády, strešného plášťa i výmena okenných otvorov. "Zámerom stavebníka je prístavbou zvýšiť kapacitu s využitím existujúcej infraštruktúry," objasňuje. Z architektonického hľadiska má prístavba zapadnúť do súčasného pôvodného objektu. Podotýka, že nijako sa nemenia základné parametre objektu ani prevádzky v ňom. Oznámenie zdôrazňuje, že prístavba pavilónu využije všetky pôvodné prípojky inžinierskych sietí.

Záujemcovia môžu svoje ponuky predkladať do 22. augusta. Kritériom na vyhodnotenie ponúk bude cena.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.10.2017
Ekocentrá súčasťou koncepcie envirovzdelávania
Bratislavský samosprávny kraj (BSK) v spolupráci s odborníkmi z neziskového sektora Špirála ako celoštátnej sieti organizácií venujúcich sa environmentálnej výchove a vzdelávaniu na Slovensku pripravuje „Koncepciu budovania siete environmentálno-vzdelávacích centier v bratislavskom regióne“.
viac
11.04.2020
Banskobystrický kraj otvoril karanténne centrum pre ľudí z prvej línie
Zdravotníci, hasiči, policajti, zamestnanci zariadení sociálnych služieb a ďalšie profesie v prvej línii boja s pandémiou nového koronavírusu už nájdu bezpečné miesto pre svoju karanténu v školskom internáte vo Zvolene. Priestory pre nich pripravil i prevádzkuje Banskobystrický samosprávny kraj.
viac
23.09.2020
BBSK chce v B. Štiavnici vybudovať domov dôchodcov a nájomné byty
V Banskej Štiavnici možno pribudne domov sociálnych služieb aj niekoľko nájomných bytov. Vzniknúť by mali v areáli bývalej Strednej odbornej školy (SOŠ) na Špitálskej ulici.
viac
14.08.2023
Mesto plánuje výstavbu novej MŠ v mestskej časti Pereš
Mesto Košice chce v mestskej časti (MČ) Pereš postaviť novú materskú školu (MŠ) pre 111 detí. S jej výstavbou by sa mohlo začať v prvej polovici budúceho roka. Informuje o tom na svojej webovej stránke. Kapacita mestských škôlok sa zvýši aj od nadchádzajúceho školského roka.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %