Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
26.07.2023 02:25

Radnica rozmiestnila po meste kontajnery na malý elektrický odpad


Ilustračná snímka.


Obyvatelia Partizánskeho môžu po novom vyhodiť malé nepotrebné elektrické zariadenia i do špeciálnych kontajnerov. Prvých päť nádob rozmiestnila radnica vo vybraných lokalitách mesta, ich počet ešte zvýši. Informoval o tom primátor Jozef Božik.


"Kontajnery pribudli vo Veľkých Bieliciach, Štrkovci, Centre- Baťovanoch, na sídliskách Luhy I a Šípok. V najbližšom čase bude počet kontajnerov doplnený na 12," uviedol Božik.

Nádoby na elektroodpad pripravilo mesto v spolupráci s organizáciou zodpovednosti výrobcov Envidom. Do kontajnerov môžu obyvatelia vyhodiť malé kuchynské spotrebiče, elektrické a elektronické hračky, hudobné nástroje, IT zariadenia, spotrebiče na osobnú hygienu, mobilné telefóny, klávesnice z počítačov a iné zariadenia, ktoré sa zmestia do vhadzovacieho otvoru. Nepatria tam žiarovky, žiarivky, batérie, televízory a monitory. Radnica v tejto súvislosti pripomína, že elektroodpad môžu obyvatelia zaniesť i na zberný dvor.

Náklady na odvoz a recykláciu elektrodpadu, rovnako ako náklady na obstaranie nádob hradí organizácia.

"Aktivitou sa mesto snaží zvýšiť mieru triedenia, a tak zvýšiť ochranu životného prostredia," dodal Božik.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.11.2016
Trnava má nové červeno-biele kontajnery na zber malých elektrospotrebičov
V Trnave slávnostne predstavili novinku na Slovensku. Červeno-biele kontajnery, ktoré budú slúžiť občanom na zber veľmi malého elektroodpadu, ako i prenosných batérií a akumulátorov.
viac
16.07.2020
Mesto Stará Ľubovňa má nové stojiská na kontajnery
Mesto Stará Ľubovňa má nové stojiská na kontajnery, ktoré v týchto dňoch pribudli na sídlisku Západ a sídlisku Východ. Informuje o tom radnica na svojej webovej stránke.
viac
25.01.2023
V meste umiestnili prvé štyri kontajnery na drobný elektroodpad
Obyvatelia mesta Stará Turá už môžu triediť aj drobný elektroodpad. Na štyroch miestach umiestnila radnica v spolupráci so zberovou spoločnosťou červeno-biele kontajnery. Informovalo o tom mesto na svojej webovej stránke.
viac
03.01.2024
Nádoby na odpad pri rodinných domoch v Partizánskom sú po novom označené štítkom
Samospráva Partizánskeho označila štítkom nádoby na zmesový komunálny odpad pri rodinných domoch na území mesta. Opatrením chce predchádzať tomu, aby obyvatelia ukladali pred svoje nehnuteľnosti dodatočné nádoby, znížiť tak plánuje i množstvo komunálneho odpadu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %