Sobota 18.05.2024
Dnes má meniny 
Viola
°C
21.11.2022 07:45

Regiónpas dáva možnosť vstúpiť do šiestich múzeí a galérie


Snímka zdroj: (zahoramizadolami.sk).


Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) zavádza originálnu možnosť vstúpiť do piatich múzeí a jednej galérie v kraji prostredníctvom jedného regiónpasu.


Držitelia okrem toho jeho kúpou získajú zľavu na kurzy tradičných remesiel a aj možnosť byť zaradený do žrebovania o rodinný pobyt na Podpoľaní.

"Regiónpas je zvýhodnená vstupenka do múzeí a galérie v  zriaďovateľskej pôsobnosti Banskobystrického samosprávneho kraja. Naše kultúrne inštitúcie sa snažia oslovovať ľudí atraktívnou ponukou, okrem stálych expozícií sa v nich striedajú krátkodobé výstavy, konajú sa tu workshopy či popoludnia venované tvorivým dielňam pre deti," uviedol vedúci oddelenia kultúry Úradu BBSK Peter Černek.

Spolupráca kultúrnych inštitúcií, a tiež organizácií cestovného ruchu v Banskobystrickom kraji priniesla už niekoľko projektov. Napríklad zážitkové podujatie Tajuplné bytosti, alebo kto po nociach chodí v Horehronskom múzeu, a tiež Múzpas kultúrneho návštevníka, ktorý prepája múzeá v meste Banská Bystrica a jeho blízkom okolí s Oblastnou organizáciou cestovného ruchu Stredné Slovensko.

Regiónpas poskytuje zvýhodnené vstupy do kultúrnych inštitúcií v zriaďovateľskej pôsobnosti BBSK - v Lučenci do Novohradského múzea a galérie, v Brezne do Horehronského múzea, v Rimavskej Sobote do Gemersko-malohontského múzea, v Novej Bani do Pohronského múzea a v Banskej Bystrici do Stredoslovenskej galérie a Stredoslovenského múzea.

"Kúpou regiónpasu návštevník získa nielen vstupy do múzeí a galérie za zvýhodnenú cenu, ale má aj zľavy na remeselné kurzy v osvetových strediskách, zľavy na vstupné do hvezdární a planetária, zľavu na kávu či niečo iné chutné v sieti cukrární v Lučenci, Zvolene alebo Banskej Bystrici," dopĺňa ďalej Černek.

Regiónpas sa dá kúpiť v zapojených múzeách, galérii a planetáriu v Žiari nad Hronom alebo cez destinačný portál Banskobystrického kraja www.zahoramizadolami.sk

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.01.2017
Aj v tomto roku bude v Slovenskej národnej galérii bezplatný vstup
V tomto roku Slovenská národná galéria (SNG) pokračuje vo výstavnej a inej činnosti napriek obmedzeným podmienkam z dôvodu rozsiahlej rekonštrukcie.
viac
15.09.2021
Za kultúrou bez auta a s polovičnou zľavou: Kraj sa zapája do ETM
Banskobystrický samosprávny kraj pripravil v sobotu 18. septembra, počas Európskeho týždňa mobility, 50 percentné zľavy zo vstupného do múzeí a galérií. Zľavy poskytnú počas tohto dňa nielen krajské kultúrne inštitúcie, ale pripojili sa aj ďalšie.
viac
20.03.2024
BBSK pripravuje rekonštrukciu budovy Novohradského múzea a galérie
Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) chce zrekonštruovať historickú budovu v centre Lučenca, ktorá je sídlom Novohradského múzea a galérie (NMG). Projekt za vyše 800-tis. eur má byť zameraný aj na debarierizáciu kultúrnej inštitúcie.
viac
16.05.2024
Počas Noci múzeí a galérií spojí Banskú Bystricu a Zvolen historický vláčik
Ponorte sa do nevšednej večernej atmosféry expozícií, nazrite do nepoznaných zákutí a prevezte sa dobovým vlakom. Jubilejná dvadsiata Noc múzeí a galérií prichádza v Banskobystrickom samosprávnom kraji s lákavým programom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %