Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
12.07.2023 08:25

Rodinný rozprávkový festival na Liptove navštívilo 17 000 ľudí


Rodinný priestorový festival Za 7 horami. Snímka zdroj: (tasr).


Rodinný rozprávkový festival Za siedmimi horami na Liptove prilákal tento rok 17 000 návštevníkov zo Slovenska, Česka, Poľska, Ukrajiny či Fínska. Informovala o tom Katarína Šarafínová z Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Liptov.


 Najviac fanúšikov rozprávok prišlo už tradične do Liptovského Jána a Jánskej doliny. "Tu si počas prvého víkendu mohli pozrieť takmer 20 divadelných predstavení pre deti, koncerty spevákov, zabaviť sa na detských atrakciách a vyskúšať si niektoré z množstva edukačných aktivít v partnerskej zóne," priblížila Šarafínová.

Ako zhodnotil riaditeľ festivalu Michal Rybanský, záujem o podujatie z roka na rok rastie. "Rozprávky dokážu spájať malých aj veľkých, domácich aj cudzincov, pretože v sebe skrývajú silné posolstvá a odkaz pre všetkých ľudí. Vďaka nim dokážeme celé rodiny učiť nové veci, vzdelávať ich bez toho, aby si to uvedomili, a vštepovať do nich lásku k prírode a hodnotám, ktoré sa postupne z našej spoločnosti vytrácajú," povedal.

Festival otvorili v piatok 30. júna v Liptovskom Jáne, trval šesť dní. Okrem rozprávok organizátori v spolupráci s ekologickými a energetickými organizáciami pripravili aj viacero aktivít zameraných na zelené témy.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.07.2019
Festival Za 7 horami potešil v Jánskej doline rekordných 18 000 detí
Druhý ročník rodinného festivalu Za 7 horami navštívilo od štvrtka (4. 7.) do soboty (6. 7.) v Jánskej doline rekordných 18 000 detí. Podľa projektovej manažérky festivalu Kataríny Šarafínovej odohralo päť divadiel na piatich kilometroch v Jánskej doline až tridsať predstavení.
viac
06.06.2020
Liptáci otvorili letnú sezónu
Na Liptove 6. júna 2020 v Areáli vodného slalomu v Liptovskom Mikuláši symbolicky otvorili letnú sezónu. Reštart cestovného ruchu Liptáci zobrali doslova a šliapli poriadne do pedálov. Odhodlali sa zbúrať mýty, že Liptov nie je cyklistický región.
viac
16.12.2021
Región Horehronie a Liptov otvorili zimnú sezónu v olympijskom duchu
Oblastná organizácia cestovného ruchu REGIÓN HOREHRONIE a LIPTOV spoločne otvorili 15. decembra 2021 zimnú sezónu plnú noviniek, sprievodných akcií a scénických programov pre všetkých, ktorí plánujú tráviť voľné chvíle na špičkovo upravených svahoch a v areáloch lyžiarskych stredísk.
viac
01.07.2022
Festival Za 7 horami premení Liptov na rozprávkovú krajinu
Festival Za 7 horami ponúkne počas piateho ročníka pre rodiny s deťmi na Liptove množstvo atrakcií, tvorivých dielní a vzdelávacích aktivít. Podľa jeho projektovej manažérky Kataríny Šarafínovej potrvá šesť dní a na rozprávkovú krajinu sa zmení sedem rôznych miest po celom regióne.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %