Utorok 14.05.2024
Dnes má meniny 
Bonifác
°C
11.09.2023 10:05

Rozhodnutím o vytvorení štátnej leteckej záchranky sa má zaoberať ďalšia vláda


Ilustračná snímka (TASR)


Rozhodnutím o vytvorení štátnej vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby by sa mala zaoberať ďalšia vláda. Vyplýva to z vyjadrení rezortov vnútra a zdravotníctva pre TASR. Vláde mali pôvodne štúdiu uskutočniteľnosti k štátnej leteckej záchranke predložiť minulý rok v septembri.


"Pracovná verzia štúdie uskutočniteľnosti štátnej vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby je rozpracovaná. Strategické rozhodnutie o prípadnej štátnej letke je na ďalšom vedení Ministerstva zdravotníctva SR," povedali pre TASR z komunikačného odboru rezortu zdravotníctva.         

Aj Ministerstvo vnútra (MV) SR predpokladá, že sa vecou bude zaoberať až vláda zostavená po septembrových parlamentných voľbách. "Projekt vzhľadom na plnenie naliehavejších úloh a organizačno-technické zabezpečovanie volieb do Národnej rady (NR) SR nepatrí medzi priority súčasného povereného vedenia ministerstva vnútra," dodali z tlačového odboru rezortu.         

Bývalí ministri vnútra a zdravotníctva Roman Mikulec a Vladimír Lengvarský podpísali v máji minulého roka memorandum o spolupráci, v ktorom prejavili spoločnú vôľu vytvoriť do konca roka 2026 jednotný letecký útvar na plnenie úloh integrovaného záchranného systému, ktorého gestorom bude MV SR. Útvar má plniť úlohy a potreby leteckých činností Policajného zboru, Hasičského a záchranného zboru, Horskej záchrannej služby a prevádzkovať vrtuľníkovú záchrannú zdravotnú službu na celom Slovensku.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.03.2020
SK8: V krátkom čase bude nevyhnutné prijať viaceré legislatívne opatrenia
Súčasná krízová situácia vyvolaná šírením koronavírusu a následné opatrenia súvisiace s aktivovaním núdzového stavu výrazne obmedzujú aj riadne fungovanie zastupiteľských orgánov krajskej, ako aj miestnej samosprávy.
viac
30.04.2020
Štát by mohol vytvoriť 700-eurové voľnočasové poukazy
Vláda by mohla vytvoriť voľnočasové poukazy pre deti a mládež až vo výške okolo 700 eur ročne. V pléne Národnej rady (NR) SR to povedal poslanec Radovan Sloboda (SaS) s tým, že sekundárnym efektom takejto podpory by bola prirodzená obnova výstavby športovej infraštruktúry.
viac
27.10.2020
ZMOS:Návrh na skrátenie nás zaskočil
Náhle rozhodnutie skrátiť pôvodne trojdňové celoplošné testovanie na dva dni je masívnym vstupom do plánovaných príprav. Uviedol to zástupca združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Lukáš Baňacký.
viac
18.11.2020
B. Gröhling: V súvislosti s návratom detí do škôl sa stretneme s epidemiológmi
V súvislosti s návratom detí do škôl sa vedenie ministerstva školstva stretne s epidemiológmi vo štvrtok 19. novembra.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %