Sobota 18.05.2024
Dnes má meniny 
Viola
°C
08.01.2024 07:50

Seniori môžu naďalej využívať príspevok na stravovanie


Ilustračná snímka, zdroj: Košice online


Seniori môžu naďalej využívať príspevok na stravovanie. Informuje o tom mesto Košice na sociálnej sieti. O zrušení príspevku na obed vo výške dvoch eur podľa neho informovali niektoré mestské časti (MČ). "Mesto Košice sa dištancuje od týchto zavádzajúcich informácií," uvádza.


Pripomína, že uznesenie, podľa ktorého je príspevok priznaný, je naďalej v platnosti. "MČ tak nič nebráni v tom, aby košickým seniorom, ktorí spĺňajú podmienky uznesenia, priznali príspevok," dodáva.         

Podmienkou je, aby bol dôchodok žiadateľa jeho jediným zdrojom príjmu a súčasne nepresiahol výšku 500 eur mesačne. Podmienky platia aj pre dôchodcu, ktorého súbeh dôchodku a príjmu nepresiahne výšku 500 eur mesačne, ako aj dôchodcov žijúcich v spoločnej domácnosti, u ktorých podiel súčtu výšky dôchodkov vrátane výšky iných príjmov a počtu dôchodcov nepresiahne uvedenú priemernú sumu mesačne na jedného dôchodcu.         

V prípade, ak senior spĺňa podmienky na poberanie príspevku, kontaktovať môže miestny úrad príslušnej MČ, v ktorej má trvalý pobyt.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.10.2018
Záujem seniorov v Dúbravke o obedy rastie, majú finančný príspevok
Záujem seniorov v bratislavskej Dúbravke o stravovanie za ostatné roky rastie. Kým v roku 2014 bolo seniorov navštevujúcich stravovacie zariadenia mestskej časti 23, koncom minulého roka ich samospráva evidovala viac ako 200.
viac
06.09.2019
Školy sa pripravovali na zvýšený počet stravníkov
V tomto školskom roku by malo do prvých ročníkov košických základných škôl nastúpiť viac žiakov ako vlani, kedy evidovali 1995 prvákov. TASR o tom informoval hovorca mesta Košice Vladimír Fabian.
viac
18.04.2020
Sociálne balíčky mesta doručili 42 000 seniorom
Mesto Košice v stredu doručilo posledné kusy zo 42 000 balíčkov pre seniorov, ktoré pred Veľkou nocou začalo distribuovať do domácností obyvateľov, ktorí v tomto roku dovŕšia vek 65 rokov a starším.
viac
31.01.2023
Mesto otvorilo novopostavené Centrum komunitných sociálnych služieb
Mesto Košice v utorok slávnostne otvorilo Centrum komunitných sociálnych služieb v mestskej časti Krásna. Jeho súčasťou je Zariadenie pre seniorov (ZpS), Zariadenie opatrovateľskej služby (ZOS), Denný stacionár a Útulok pre rodiny s deťmi.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %