Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
23.03.2024 08:55

Staň sa hrdinom aj ty! Stačí ti na to približne 10 minút


Ilustračný výrez plagátu


Tradícia Dubnickej kvapky krvi pokračuje aj v tomto roku. V druhej polovici apríla sa dubnický dom kultúry opäť premení na zdravotnícke zariadenie, v ktorom sa z obyčajných ľudí stávajú hrdinovia. Chcete k nim patriť aj vy? Nájdite si „plus-mínus“ 10 minút a darujte krv.


Mesto Dubnica nad Váhom v spolupráci s Národnou transfúznou službou Slovenskej republiky organizuje 17. apríla ďalšie výjazdové darovanie krvi v priestoroch domu kultúry. Aj tentokrát prosíme záujemcov, aby sa v prípade, že sa chcú stať hrdinami, nahlásili mailom na adrese: lubomir.bobak@dubnica.eu.

Dubnická kvapka krvi má od tohto roka aj nový slogan, ktorý znie: Staň sa hrdinom za plus-mínus 10 minút. Približne toľko totiž trvá jeden odber. Práve ten však môže pre niekoho znamenať kľúčový zlom v živote. Prvodarcu môže tento krátky čas motivovať, aby sa stal pravidelným darcom a pre niekoho, kto krv potrebuje, to môže znamenať rozhodujúci okamih v jeho živote. Znamienka plus a mínus zas symbolizujú Rh faktor, ktorý môže byť pozitívny alebo negatívny.

Prečo sa stať darcom krvi?

Transfúziu krvi potrebujú obete havárií či úrazov, ale aj pacienti, ktorí sa liečia na leukémiu, onkologické choroby alebo ochorenia krvných buniek. Darovať krv znamená darovať život. Týmto jednoduchým spôsobom za plus-mínus 10 minút pomôžeme druhým ľuďom a sami nič nestratíme. Darovanú krv si ľudské telo nahradí v rozmedzí niekoľkých hodín.

Staň sa hrdinom aj ty.

 

Autor: (ts-Dubnica n/V, Ľubomír Bobák)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.01.2020
Mesto Dubnica zrušilo daň za skleníky do 25 metrov štvorcových
Ak si chcú obyvatelia mesta Dubnica nad Váhom napríklad dopestovať vlastné plodiny, mesto tento ekologický zámer v roku 2020 podporí zrušením dane za skleníky nepresahujúce 25 metrov štvorcových.
viac
29.03.2020
V Dubnici nad Váhom chcú do konca apríla opraviť výtlky na cestách
Do konca apríla by chceli v Dubnici nad Váhom opraviť výtlky na miestnych komunikáciách. Radnica chce opraviť výtlky, ktoré vznikli v zime nielen v meste, ale aj v mestskej časti Prejta.
viac
25.05.2020
Samospráva začína s modernizáciou budovy polikliniky
Jednou z dvoch veľkých investičných akcií spolufinancovaných z eurofondov, ku ktorým mesto Dubnica nad Váhom v roku 2020 pristupuje, je rekonštrukcia polikliniky.
viac
23.06.2020
Na zisťovanie pôvodcov nelegálnych skládok nasadila dubnická polícia fotopasce
Identifikovať pôvodcov nelegálnych skládok v Dubnici nad Váhom majú nové fotopasce. Tamojšia mestská polícia ich začala inštalovať najmä v extraviláne mesta. Informoval o tom náčelník mestskej polície v Dubnici nad Váhom Tibor Rehák.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %