Pondelok 06.05.2024
Dnes má meniny 
Hermína
°C
07.02.2022 02:25

Stará Ľubovňa sa projekčne pripravuje na ďalšie cyklotrasy


Ilustračná snímka: (Mesto Stará Ľubovňa).


Sieť cyklotrás sa v Starej Ľubovni postupne rozširuje. Po tom, čo už je okresné mesto spojené chodníkom so susednými obcami Hniezdne a Chmeľnica, tamojšia radnica projekčne pripravuje ďalšie trasy.


Mesto na svojej stránke informovalo, že vlani sa podarilo dokončiť cyklotrasu spájajúcu sídlisko Východ s juhovýchodným obchvatom mesta a cyklotrasou, ktorá je jeho súčasťou. Tento úsek sa realizoval s podporou Výzvy pre región Prešovského samosprávneho kraja (PSK). "Priamym pokračovaním tejto trasy by mal byť úsek do Novej Ľubovne, s napojením sa na existujúcu cyklotrasu do Ľubovnianskych kúpeľov," informuje radnica. Jej zámerom je v spolupráci s obcou Nová Ľubovňa postupne vybudovať cyklotrasu na oboch stranách hrádze potoka Jakubianka. Prioritou je úsek po ľavobrežnej hrádzi okolo novovznikajúcej atrakcie cestovného ruchu - najväčšieho bludiska zo živého plota v strednej Európe. Celková dĺžka cyklotrasy po oboch brehoch je necelých päť kilometrov. Cyklotrasy budú pokryté asfaltovým povrchom. Momentálne sa pripravuje podanie žiadosti na územné konanie.

"V spolupráci s obcou Jarabina, ktorá získala prostriedky z Výzvy pre región PSK na projektovú dokumentáciu cyklotrasy Stará Ľubovňa – Jarabina, sa začali projekčné práce aj na tomto úseku," dodáva samospráva s tým, že začiatok chodníka by mal byť pri vstupe do Starej Ľubovne od Popradu, v miestach, kde sa rovnako projekčne rieši prepojenie cesty I. triedy a ulice Továrenskej. Úsek dlhý necelé tri kilometre následne pokračuje topoľovou alejou k Multimodálnej stanici v obci Jarabina, ktorá je v blízkosti Jarabinského prielomu.

Cyklotrasa Stará Ľubovňa – Hniezdne sa stala podľa mesta veľmi populárnou a je využívaná všetkými generáciami cyklistov i korčuliarov. Mesto v súčasnosti dokončuje projektovú dokumentáciu pre územné rozhodnutie so zámerom zokruhovania cyklotrasy v časti od lávky pre peších v smere k obchodným prevádzkam a Vendoparku po spodnej strane. V tejto časti sa do budúcna ráta aj s výstavbou skateparku a pumptracku.

"Projekčne sa pripravuje prebudovanie súčasného chodníka z kociek na cyklotrasu, v smere od lávky pre peších okolo tamojšieho hotela až ku železničnej stanici. Zlepšila by sa tak dostupnosť cyklistov a peších," uzatvára radnica.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.08.2021
Stará Ľubovňa realizuje alebo ukončila viac ako 20 investičných akcií
Viac ako 20 investičných akcií v rôznych oblastiach realizuje alebo ukončilo mesto Stará Ľubovňa v tomto roku.
viac
26.01.2022
Na stredných školách na Spiši sa preinvestuje 11,2 miliónov eur
Vďaka prostriedkom z Integrovaného regionálneho operačného programu sa dve stredné školy na Spiši zmodernizujú. Celkovo sa v nich preinvestuje 11,2 miliónov eur. Prešovský kraj si od týchto projektov sľubuje skvalitnenie praktického vyučovania i zatraktívnenie odborov.
viac
28.04.2022
Mesto chce na obnovu vnútrobloku pri Letnej získať zdroje z IROP
Mesto Stará Ľubovňa sa uchádza o zdroje z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP) v celkovej výške 695 000 eur na projekt revitalizácie sídliskového vnútrobloku pri Letnej ulici. Informoval o tom primátor Starej Ľubovne Ľuboš Tomko s tým, že celkové náklady sú na úrovni 730 000 eur.
viac
02.01.2023
Mesto ruší víkendové spoje MHD, dôvodom je ich slabá vyťaženosť
Mesto Stará Ľubovňa ruší od nového roka víkendové spoje na všetkých linkách mestskej hromadnej dopravy (MHD). K tomuto kroku samospráva pristupuje po vzájomnej dohode s prevádzkovateľom Mestskej autobusovej dopravy DZS-M.K.TRANS.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %