Pondelok 06.05.2024
Dnes má meniny 
Hermína
°C
17.02.2024 05:05

Súťaž mládeže o najlepší komiks z prostredia Poľany trvá do júna


Poľana v bublinách - informačný banner


Správa Chránenej krajinnej oblasti (CHKO) Poľana vyhlasuje výtvarnú súťaž o najlepší komiks z jej prostredia. Podnietiť má mládež k úvahám o tom, aký je ich vzťah k prírode a ako vnímajú život na území Poľany. Informovala o tom Lucia Miňová zo správy.


Dodala, že témou súťaže je krátky príbeh, vtipný moment či poučná zaujímavosť zachytené v komiksoch. Má to podnietiť kreativitu, dôvtip a obrazotvornosť mladých ľudí, ktorú dokáže rozpútať spolunažívanie ľudí a prírody na Poľane. Upriamiť má aj pozornosť detí a mládeže v regióne na skutočnosť, že žijú na území, ktoré je súčasťou svetovej siete lokalít UNESCO. "Ich domovina, ich Poľana, taká typická rozsiahlymi lesmi či pestrými lúkami s bohatou faunou a flórou," priblížila.         

Súťaž trvá do 14. júna a je určená pre žiakov druhého stupňa základných škôl, umeleckých škôl a študentov stredných škôl. Podľa Miňovej sa komiks stáva nástrojom, ako poukázať aj na zložitejšie témy z nadhľadu a spôsobom, ktorý je blízky mladým ľuďom. "Preto veríme, že získame pestrú paletu ilustrovaných príbehov, ktoré poukážu na vzájomný vzťah medzi človekom a prírodou?" poznamenala.         

Najlepšie práce sa stanú súčasťou oficiálnej propagácie Biosférickej rezervácie Poľana. Viac informácií o súťaži nájdu záujemcovia v podmienkach súťaže, ktoré sú na webovej stránke CHKO Poľana.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.04.2017
Projekt celoslovenskej súťaže mládeže O zlatý odznak Radovana Kaufmana
Cez osobnosť Radovana Kaufmana, jeho úspechy a životnú filozofiu chce projekt priblížiť myšlienky paralympizmu, pozitívneho vplyvu športu a pohybových aktivít na deti a mládež, napomôcť predchádzaniu civilizačným chorobám a v pozitívnej integrácii zdravotne znevýhodnených detí do spoločnosti.
viac
04.10.2017
Ministerstvo spustilo pilotný ročník súťaže ENVIROMESTO 2017
Ministerstvo životného prostredia SR pripravilo pre environmentálne aktívne mestá súťaž ENVIROMESTO 2017, ktorá bude prebiehať v jesenných mesiacoch.
viac
19.02.2019
Zima verzus jar hľadáčikom fotoaparátu
Ministerstvo životného prostredia SR vyhlasuje spolu s organizačným garantom – Slovenskou agentúrou životného prostredia 2. kolo národnej fotografickej súťaže pre deti a mládež Envirospektrum 2019.
viac
22.06.2022
Podpoľanci chcú, aby štát požiadal EÚ o výnimku na regulovaný odstrel medveďa
Kompetentné orgány by mali čo najskôr podať Európskej únii (EÚ) žiadosť o výnimku na regulovaný odstrel medveďa hnedého. Na utorkovom stretnutí v Očovej v okrese Zvolen po tom volali zástupcovia samospráv, lesníkov, poľnohospodárov a poľovníckych združení na Podpoľaní.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %