Nedeľa 12.05.2024
Dnes má meniny 
Pankrác
°C
19.02.2021 01:30

Tornaľa plánuje zrekonštruovať Hlavné námestie


Na snímke z 2. februára 2021 je severná časť Hlavného námestia v Tornali v Revúckom okrese, ktorú chce samospráva tohto roku zrekonštruovať. Snímka zdroj: (tasr).


Rekonštrukcia Hlavného námestia je jeden z hlavných investičných zámerov, ktoré počas nasledujúcich rokov plánuje samospráva Tornale v Revúckom okrese.


Informovala o tom primátorka Anna Szögedi, podľa ktorej už majú na tento účel vypracovaný projekt a v rozpočte vyhradených 120 000 eur na prvú etapu.

V rámci nej má byť v tomto roku zrekonštruovaná severná časť námestia, kde bola v minulosti umiestnená autobusová zastávka. Tá však bola koncom vlaňajška zrušená, pretože v meste neďaleko námestia vznikla nová autobusová stanica.

„V projekte máme na uvoľnenom mieste naplánované parkovacie miesta, ale aj verejnú zeleň. V rámci druhej etapy by v parku na námestí mala vzniknúť malá kaviareň, nová fontána a stánok so spomienkovými predmetmi,” načrtla Szögedi.

Ako dodala, za významnú investíciu považuje aj vybudovanie nového obchodného domu, ktorý chce v meste v tomto roku otvoriť nadnárodný reťazec. V jeho susedstve vzniknú podľa primátorky nové obchodné prevádzky aj v nedostavanej budove polikliniky, ktorá bola roky nevyužívaná a chátrala.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.01.2021
BBSK zrekonštruuje Dom osvety v Rimavskej Sobote
Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) zrekonštruuje Dom osvety na Jesenského ulici v Rimavskej Sobote. Informovala o tom hovorkyňa kraja Lenka Štepáneková, podľa ktorej kompletnou rekonštrukciou prejde celý objekt od divadelnej sály, cez šatne, toalety, kancelárske aj vstupné priestory.
viac
10.03.2021
Dom umenia Fatra obnovia za takmer jeden milión eur
Dom umenia Fatra, ktorý je sídlom Štátneho komorného orchestra (ŠKO) Žilina, obnovia počas najbližších štyroch rokov.
viac
12.05.2021
Detva chce s obnovou ciest na Námestí mieru začať koncom mesiaca
Mesto Detva plánuje začať s rekonštrukciou ciest a chodníkov na sídlisku Námestie mieru na konci mája. Uviedol to hovorca mesta Milan Suja.
viac
28.10.2021
Sása zachraňuje dom tradícií
V Sáse v okrese Zvolen sa po dvoch rokoch zrejme dočkajú rekonštrukcie krovu Domu ľudových tradícií. O finančné prostriedky vo výške 23.306 eur na jeho obnovu požiadala obec ešte na jeseň 2019 Miestnu akčnú skupinu (MAS) Verejno-súkromné partnerstvo Hontiansko-Dobronivské.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %