Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
12.12.2022 08:25

TTSK spúšťa druhý ročník programu Mladí na úrade


Ilustračná snímka.


Druhý ročník plateného stážového a mentoringového programu Mladí na úrade spúšťa Trnavský samosprávny kraj (TTSK). Informoval o tom odbor komunikácie TTSK.


Cieľom samosprávy je pokračovať v zapájaní mladých ľudí do verejného diania a vo vytváraní príležitostí pre študentov univerzít a vysokých škôl na získanie praxe už počas štúdia. Prihlásiť sa do programu, ktorý bude trvať takmer celý rok 2023, je možné do 14. decembra.

"Ôsmim šikovným študentom sme umožnili nazrieť do zákulisia samosprávneho kraja. Veľmi ma teší, že práve náš úrad prispel k budovaniu základov ich kariéry a uplatneniu sa v živote aj v spoločnosti. Sme pritom otvorení aj ďalšej spolupráci s nimi. Na základe dobrej skúsenosti otvárame ďalší ročník programu. Študentom opäť ponúkneme možnosť nadobudnúť skúsenosti na viacerých organizačných útvaroch a pomôžeme im, aby zistili, čo ich napĺňa a čomu sa chcú profesionálne venovať," povedala riaditeľka odboru ľudských zdrojov Dušana Sadloňová.

Do nového ročníka sa môžu záujemcovia prihlásiť prostredníctvom e-mailu na adresu ludske.zdroje@trnava-vuc.sk. Program je otvorený pre držiteľov štatútu študenta dennej formy vysokoškolského štúdia, nie však v končiacom ročníku. Trnavský kraj študentom ponúka finančnú motiváciu päť eur za odpracovanú hodinu s tým, že maximálny odpracovaný čas za týždeň je 20 hodín.

Do prvého ročníka programu sa zapojilo osem študentov, ktorým zamestnanci viacerých organizačných útvarov TTSK priblížili fungovanie a aktivity samosprávneho kraja. Študenti naberali pracovné skúsenosti v oblasti verejných politík, financií, ľudských zdrojov, práva a sťažností, prevádzky úradu, nakladania s majetkom i stratégií a projektov. Všetky informácie pre záujemcov sú zverejnené na webovej stránke TTSK.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.10.2019
Trnavská župa otvorí svoj úrad pre verejnosť
Trnavský samosprávny kraj pripravil pre verejnosť deň otvorených dverí (DOD). Po mimoriadne úspešnom minuloročnom, historicky prvom, DOD župa pripravila bohatý program dospelých a deti. DOD sa uskutoční 5. októbra 2019 o 9.00-14.00 hod. na Úrade TTSK v Trnave.
viac
16.03.2020
Stredoškoláci z Trnavského kraja majú vlastné participatívne rozpočty
Po podpore občianskych aktivít i dotáciách pre mestá a obce sa Trnavský samosprávny kraj (TTSK) rozhodol spustiť pilotný projekt participatívneho rozpočtu (PR) pre stredné školy.
viac
29.09.2020
Žiakom základných škôl budú pomáhať študenti pedagogiky
Žiakom základných škôl, ktorí vypadli zo vzdelávania počas pandémie koronavírusu pomôžu s doučovaním študenti vysokých škôl.
viac
27.09.2022
V Trnave, Senici a Dunajskej Strede bude veľtrh Kam na strednú
V Trnave a následne aj v Dunajskej Strede a Senici pripravuje Trnavský samosprávny kraj (TTSK) sériu podujatí pre žiakov základných škôl Kam na strednú 2022.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %