Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
10.05.2021 04:00

Útulok pre psov prechádza po desiatich rokoch pod správu mesta


Ilustračná snímka: (adoptuj.psiadusa.sk).


Útulok pre psov v Žiari nad Hronom prejde od 1. júna pod správu mesta, samospráva v súvislosti s touto zmenou založila občianske združenie (OZ) Žiarsky chlpáč. Mesto o tom informovalo na svojej oficiálnej webovej stránke.


„O psíkov odchytených na území mesta a umiestnených do útulku sa tak odteraz budú starať zamestnanci mesta, ktorí privítajú aj pomoc dobrovoľníkov,“ uvádza samospráva s tým, že do pracovného pomeru prijme aj jedného pracovníka útulku.

O útulok pre psov, ktorý je majetkom mesta, sa posledných desať rokov staralo OZ Strážni anjeli, ktoré bude psom v núdzi naďalej pomáhať prostredníctvom šírenia osvety. OZ v príspevku na sociálnej sieti vysvetlilo, že budúcu správu útulku nevie zabezpečiť pre odchod dlhoročnej dobrovoľníčky, ktorá bola každodennou súčasťou chodu útulku.

„Vo februári tohto roka sme si dohodli stretnutie s predstaviteľmi mesta, aby sme im v dostatočnom časovom predstihu oznámili zmeny, ktoré v našom tíme nastanú. Zároveň sme predložili návrh s víziou ďalšej možnej spolupráce, do úvahy pripadala aj možnosť ukončenia nášho dlhoročného spravovania útulku,“ uvádza OZ Strážni anjeli s tým, že definitívne rozhodnutie samosprávy sa dozvedeli až z príspevku na webovej stránke mesta.

Primátor Žiaru nad Hronom Peter Antal vo svojom stanovisku tvrdí, že zmenu oznámil OZ v apríli. Ako dodal, náklady mesta na chod útulku by po kompenzácii stratenej pracovnej sily OZ stúpli ročne minimálne o trojnásobok. Samospráva sa preto chcela stať členom združenia a vidieť, ako sa pri správe útulku hospodári s jej prostriedkami, s čím však podľa primátora OZ nesúhlasilo.

„Napriek všetkému chcem OZ Strážni anjeli, jeho súčasným a aj minulým členom, poďakovať za starostlivosť, ktorú roky poskytovali psom v žiarskom útulku a za to, že mnohým našli druhý domov. Osobne si myslím, že útulok fungoval dobre a veľmi pekne ho zveľadili. O psíkov sa starali príkladne a po celý čas boli mestu kvalitným partnerom,“ uviedol Antal v stanovisku.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.05.2016
Mesto akceptovalo požiadavky obyvateľov sťažujúcich sa na jarmok
Žiarska samospráva sa rozhodla vyjsť v ústrety nespokojným obyvateľom, ktorí nedávno iniciovali petíciu za presťahovanie žiarskeho jarmoku do inej lokality.
viac
27.11.2018
Žiar n.Hronom: Mikulášsky pochod má podporiť hendikepované deti
S cieľom podporiť zdravotne hendikepované deti organizuje občianske združenie Mosty zo Žiaru nad Hronom 5. decembra Mikulášsky pochod mestom.
viac
07.04.2020
V centre mesta osadili automat na ochranné rúška
Mesto Žiar nad Hronom pokračuje v opatreniach, ktoré majú pomôcť zabrániť šíreniu nového koronavírusu. V jeho centre začal v pondelok (6. 4.) popoludní fungovať automat na ochranné rúška.
viac
12.05.2021
Žiarčania si budú môcť staré oblečenie vymieňať v novom komunitnom centre
Obyvatelia mesta Žiar nad Hronom si budú môcť už čoskoro vymieňať staré oblečenie v novovznikajúcom ekologickom komunitnom centre.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %