Utorok 07.05.2024
Dnes má meniny 
Monika
°C
15.06.2023 09:30

V kampani na čistenie okolia vyzbierali stovky vriec odpadu


Ilustračná snímka.


Tohtoročnú kampaň Vyčistime si Moldavu považuje mesto Moldava nad Bodvou za úspešnú. Ako informuje na svojej webovej stránke, zapojilo sa do nej 1430 občanov mesta, pričom dokopy vyzbierali viac ako 400 vriec odpadu aj ďalší objemný odpad.


Do akcie sa zaregistrovalo 20 družstiev. Medzi zúčastnenými boli žiaci, pedagógovia, rodičia, rôzne záujmové organizácie, zamestnanci mesta, komunitné centrum, dôchodcovia i jednotlivci. Zapojili sa do nej aj obyvatelia mestskej časti Budulov.

Podľa radnice sa podarilo vyčistiť mnohé znečistené lokality, medzi nimi aj brehy rieky Bodvy a jej okolie, okolie garáží, škôl, areál Pod kopcom až po kaplnku, takzvaný lyžiarsky svah, židovský cintorín, okolie Budulovského rybníka, futbalového ihriska v Budulove, parky a ďalšie.

"Okrem vriec s odpadom sa vyzbieralo aj veľké množstvo objemného odpadu ako napríklad vysávač, mikrovlnka, televízory, matrace, stoličky, žalúzie, pneumatiky, oblečenie a obuv, koberce, linoleum, časti karosérie, sedačka z auta, mobilné telefóny, hračky, prepravky," spresnilo mesto s tým, že nechýbali ani plechovky, sklenené či plastové zálohované fľaše.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.03.2019
Aj v tomto roku budú v meste vítať jar vynášaním Moreny
Tradičným vynášaním Moreny oslávia v piatok (22. 3.) príchod jari v Moldave nad Bodvou v okrese Košice - okolie. Akciu organizuje o 10. h na námestí pri miestnom penzióne mestské kultúrne stredisko v spolupráci so základnou školou.
viac
24.01.2020
MsP v Moldave nad Bodvou riešila vlani viac ako 1000 priestupkov
Viac ako 1000 priestupkov riešila vlani Mestská polícia (MsP) Moldava nad Bodvou. Najčastejšie išlo o priestupky proti občianskemu spolunažívaniu (297). Vyplýva to zo správy o jej činnosti za rok 2019, ktorú zverejnilo mesto na svojej webovej stránke.
viac
20.02.2020
V Dubnici nad Váhom prebieha čistenie smetných nádob
S čistením nádob na sklený odpad začali technické služby mesta TSM Dubnica nad Váhom, s. r. o., v pondelok 17. februára 2020. Ako prvé prišli na rad kontajnery na sídlisku Centrum I, ktoré boli najviac znečistené a zájdené.
viac
06.07.2020
Iniciatíva #niesomprasa nabáda ľudí, aby čistili miesta v prírode
Iniciatíva #niesomprasa nabáda návštevníkov prírody, aby vyčistili miesto, kde sa nachádzajú. Do výzvy s názvom Vyčisti chlievik! sa môže zapojiť každý, kto má mobilný telefón a chuť pomôcť.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %